Ristiinopiskelun opintotarjonta JAMKissa (muille kuin jamkilaisille)

Ristiinopiskeluohjeita JAMKiin saapuville opiskelijoille

Tervetuloa opiskelemaan Jyväskylän ammattikorkeakouluun! Alla ohjeita, jotka auttavat sinut opintojesi alkuun JAMKissa.

1. JAMKin Käyttäjätunnus ja salasana

Opiskeluasi varten tarvitset JAMKin käyttäjätunnuksen ja salasanan. Käyttäjätunnus on samalla myös opiskelijanumero. Voit noutaa tunnuksen ja vaihtaa sen salasanan omatoimisesti verkkopankkitunnuksia käyttäen Vetuma-palvelussa: https://vetuma.jamk.fi/.

Mikäli sinulla ei ole soveltuvia verkkopankkitunnuksia, tai palvelun käyttö ei jostain muusta syystä onnistu, ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen: campusonline(at)jamk.fi tai jos olet EduFutura-opiskelija: avoinamk(at)jamk.fi.

2. Optima

JAMKissa on käytössä verkko-oppimisympäristö Optima. Jokaiselle verkko-opintojaksolle luodaan oma Optima-työtila, jonne pääsevät kaikki ko. opintojaksolle ilmoittautuneet.

Katso kirjautumisohjeet Optimaan täältä: https://oppimateriaalit.jamk.fi/oppijantyokalut/optima-tyoskentely/optimaan-kirjautuminen/

Jos nämä ohjeet eivät auta, kokeile vielä seuraavia toimenpiteitä:
1. Käytä toista selainta tai tyhjennä selaimen välimuisti ja kokeile sen jälkeen uudelleen.
2. Kirjoita selaimen osoiteriville suoraan Optiman osoite (älä siis klikkaa mitään Optima-linkkiä).

Ohjeita Optimaan käyttöön löytyy täältä: https://oppimateriaalit.jamk.fi/optima/

3. Sähköposti

JAMKin sähköpostiin pääset JAMKin tunnuksellasi (pelkkä tunnus ilman päätettä @student.jamk.fi) sekä Vetumassa asettamallasi salasanalla osoitteessa: https://o365.jamk.fi.

4. Opintojen peruminen

Jos joudut perumaan osallistumisesi opintoihin, lähetä ilmoitus peruutuksesta osoitteeseen campusonline(at)jamk.fi tai tällä lomakkeella (EduFutura-opinnot).

5. Opiskelu

Tutustu jo ennen opintojen alkamista opintojakson kuvaukseen, jossa kerrotaan mm. opintojen tavoitteista sekä vaadituista tehtävistä. Kuvaukset löytyvät CampusOnline.fi- tai EduFutura.fi -sivuilta.

Voit halutessasi testata digitaitojesi lähtötason JAMKin opiskelijan digitaidot -sivulla: https://oppimateriaalit.jamk.fi/oppijantyokalut/

6. Opintojen jälkeen

Opintojen päätyttyä opettaja arvioi opinnot ja kirjaa arvosanan Jyväskylän ammattikorkeakoulun opintosuoritusrekisteriin.

Katso ohjeet suoritusmerkintöjen jakamisesta omaan kotikorkeakouluun Puro-palvelusta tai jos olet toisen asteen opiskelija Oma Opintopolku-palvelusta.