Ristiinopiskelun opintotarjonta JAMKissa (muille kuin jamkilaisille)

Ristiinopiskeluohjeita JAMKiin saapuville opiskelijoille

Tervetuloa opiskelemaan Jyväskylän ammattikorkeakouluun! Alla ohjeita, jotka auttavat sinut opintojesi alkuun JAMKissa.

1. JAMKin Käyttäjätunnus ja salasana

Opiskeluasi varten tarvitset JAMKin käyttäjätunnuksen ja salasanan. Käyttäjätunnus on samalla myös opiskelijanumero. Voit noutaa tunnuksen ja vaihtaa sen salasanan omatoimisesti verkkopankkitunnuksia käyttäen Vetuma-palvelussa. Siirry Vetuma-palveluun.

Mikäli sinulla ei ole soveltuvia verkkopankkitunnuksia, tai palvelun käyttö ei jostain muusta syystä onnistu, ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen: campusonline(at)jamk.fi tai jos olet EduFutura-opiskelija: avoinamk(at)jamk.fi.

2. Optima ja Moodle

JAMKissa on käytössä sekä verkko-oppimisympäristö Optima että Moodle. Jokaiselle verkko-opintojaksolle luodaan oma työtila, jonne pääsevät kaikki ko. opintojaksolle ilmoittautuneet.

Katso kirjautumisohjeet Optimaan tästä.

Jos nämä ohjeet eivät auta, kokeile vielä seuraavia toimenpiteitä:
1. Käytä toista selainta tai tyhjennä selaimen välimuisti ja kokeile sen jälkeen uudelleen.
2. Kirjoita selaimen osoiteriville suoraan Optiman osoite (älä siis klikkaa mitään Optima-linkkiä).

Lue ohjeet Optiman käyttöohjeet.

Huom: Syksyn 2020 aikana JAMKissa on siirrytty käyttämään uutta verkko-oppimisympäristöä, Moodlea. Opettajien on mahdollista ottaa Moodle käyttöön opetuksessa syksyllä 2020, mutta Optima on vaihtoehtoisena alustana syksyn ajan. Tammikuusta 2021 alkaen kaikki uudet toteutukset tehdään Moodleen, mutta käynnissä olevien toteutusten työtiloja voidaan jatkaa Optimassa vuoden 2022 loppuun asti. Siirtymäaikana opiskelijalla saattaa olla siis verkkototeutuksia sekä Optimassa että Moodlessa.

3. Sähköposti

JAMKin sähköpostiin pääset JAMKin tunnuksellasi (pelkkä tunnus ilman päätettä @student.jamk.fi) sekä Vetumassa asettamallasi salasanalla. 

Siirry sähköpostiin tästä linkistä.

4. Opintojen peruminen

Jos joudut perumaan osallistumisesi opintoihin, lähetä ilmoitus peruutuksesta osoitteeseen campusonline(at)jamk.fi tai alla olevalla lomakkeella (EduFutura-opinnot).

EduFutura -opintojen peruutuslomake

5. Opiskelu

Tutustu jo ennen opintojen alkamista opintojakson kuvaukseen, jossa kerrotaan mm. opintojen tavoitteista sekä vaadituista tehtävistä. Kuvaukset löytyvät CampusOnline.fi- tai EduFutura.fi -sivuilta.

Voit halutessasi testata digitaitojesi lähtötason JAMKin opiskelijan digitaidot -sivulla.

6. Opintojen jälkeen

Opintojen päätyttyä opettaja arvioi opinnot ja kirjaa arvosanan Jyväskylän ammattikorkeakoulun opintosuoritusrekisteriin.

Katso ohjeet suoritusmerkintöjen jakamisesta omaan kotikorkeakouluun Puro-palvelusta tai jos olet toisen asteen opiskelija Oma Opintopolku-palvelusta.

Ongelmia?

Ota yhteyttä:

  • Jos sinulla on JAMKin tunnukset > Helpdeskin kautta (vaatii kirjautumisen)
    • Klikkaa "New ticket"
    • Valitse kategoria-kentästä: Study Services - Opintopalvelut > Cross-Institutional Students (Campusonline, EduFutura) /Ristiinopiskelijat
  • Jos et pääse kirjautumaan Helpdeskiin, jätä pyyntösi avoimella lomakkeella.