Taloudellinen tuki aikuisille

Opiskelijat rahoittavat opintonsa pääosin valtion opintotuella (opintoraha, asumislisä, opintolaina). Aikuisopiskelijoilla voi olla myös muita rahoitusmuotoja esim. koulutusrahaston kautta. Työtön työnhakija voi tietyin edellytyksin opiskella työttömyysetuudella.

Tutkintoon johtavassa koulutuksessa olevalla opiskelijalla on oikeus Kelan ateriatukeen.

 

Valtion opintotuki aikuisille

Mikäli opiskelet ylempään amk-tutkintoon johtavassa koulutuksessa tai muissa aikuiskoulutuksissa, sinun on mahdollista hakea opintoihisi opintotukea. Toimita opintotukihakemus suoraan Kelalle käyttäen sähköistä asiointipalvelua.

Lue lisää Kelan sivuilta.

 

Työllisyysrahaston aikuiskoulutustuki

Jos olet ollut jo työelämässä, saattaa sinulla olla mahdollisuus tietyin edellytyksin hakea tukea opiskeluun Työllisyysrahastolta (ent. Koulutusrahasto). Katso edellytykset aikuiskoulutustukeen. Aikuiskoulutustukea saava ei voi saada samanaikaisesti valtion opintotukea, mutta opintolainan lainantakauksen voi saada.

Lisätietoja Työllisyysrahaston sivuilta.

 

Ateriatuki

Ammattikorkeakoulun tutkinto-opiskelijana saat alennusta opiskelijaruokalan aterioiden hinnoista esittämällä opiskelijakortin tai Kelan ateriatukikortin. Saat opiskelijahintaisen aterian myös muiden ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen opiskelijaravintoloissa. Tukeen oikeuttavan Kelan ateriatukikortin saat opiskelijapalveluista.

Katso lisätietoja.

Avoimen AMKin polkuopiskelija

Avoimen ammattikorkeakoulun opiskeluun et voi saada valtion myöntämää opintotukea ellet ole muiden opintojesi perusteella siihen oikeutettu. Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijat eivät saa myöskään opiskelijakorttia eivätkä opiskelija-alennuksia.

Selvitä opiskelun rahoitusmahdollisuudet esimerkiksi TE-toimistosta tai Kelasta.

Päätoimisen kaltaisesti opiskelevat (min. 5 op / kk) saavat oikeuden alennettuun ateriahintaan JAMK opiskelijaravintoloissa. Ateriakortin saat avoimen AMKin yhteyshenkilöltäsi.

 

Opintotuki ulkomaan opintoihin

Opintotukea voidaan myöntää myös opintoihin ulkomailla, jos ne sisältyvät Suomessa suoritettavaan tutkintoon. Hae ulkomaan opintotukea hyvissä ajoin ennen ulkomaille lähtöä Kelan sähköisen asiointipalvelun kautta.

Katso lisätiedot ja hakuohjeet Kelan sivuilta.

 

Kesäopintotuki

Voit saada opintoihisi kesäopintotukea. Katso lisätiedot ja hakuohjeet Kelan sivuilta.

Lisätietoja

Mikäli tarvitset yleistä neuvontaa tukimuotojen suhteen, voit olla yhteydessä Pääkampuksen opiskelijapalveluihin opintoasiainkoordinaattori Saija Kotamäkeen: opintotuki(at)jamk.fi.