Taloudellinen tuki aikuisille

Opiskelijat rahoittavat opintonsa pääosin valtion opintotuella. Aikuisopiskelijoilla voi olla myös muita rahoitusmuotoja esim. työllisyysrahaston kautta. Työtön työnhakija voi tietyin edellytyksin opiskella työttömyysetuudella.

Tutkintoon johtavassa koulutuksessa olevalla opiskelijalla on oikeus Kelan ateriatukeen.

Linkit

 

Valtion opintotuki aikuisille

Mikäli opiskelet ylempään amk-tutkintoon johtavassa koulutuksessa tai muissa aikuiskoulutuksissa, sinun on mahdollista hakea opintoihisi opintotukea. Toimita opintotukihakemus suoraan Kelalle käyttäen sähköistä asiointipalvelua.

 

Työllisyysrahaston aikuiskoulutustuki

Jos olet ollut jo työelämässä, saattaa sinulla olla mahdollisuus tietyin edellytyksin hakea tukea opiskeluun Työllisyysrahastolta. Katso edellytykset aikuiskoulutustukeen. Aikuiskoulutustukea saava ei voi saada samanaikaisesti valtion opintotukea, mutta opintolainan lainantakauksen voi saada.

 

Ateriatuki

Ammattikorkeakoulun tutkinto-opiskelijana saat alennusta opiskelijaruokalan aterioiden hinnoista esittämällä opiskelijakortin tai Kelan ateriatukikortin. Saat opiskelijahintaisen aterian myös muiden ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen opiskelijaravintoloissa. Tukeen oikeuttavan Kelan ateriatukikortin saat opiskelijapalveluista.

Katso lisätietoja Kelan verkkosivuilta.

Avoimen AMKin polkuopiskelija

Avoimen ammattikorkeakoulun opiskeluun et voi saada valtion myöntämää opintotukea ellet ole muiden opintojesi perusteella siihen oikeutettu. Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijat eivät saa myöskään opiskelijakorttia eivätkä opiskelija-alennuksia.

Selvitä opiskelun rahoitusmahdollisuudet esimerkiksi TE-toimistosta tai Kelasta.

Polkuopiskelijat (AMK) saavat oikeuden alennettuun ateriahintaan JAMK opiskelijaravintoloissa. Ateriakortin saat avoimen AMKin yhteyshenkilöltäsi.

Lisätietoja

Mikäli tarvitset yleistä neuvontaa tukimuotojen suhteen, voit olla yhteydessä Pääkampuksen opiskelijapalveluihin opintoasiainkoordinaattori Saija Kotamäkeen: opintotuki(at)jamk.fi.