Korkeakouluopiskelusi on monimuotoista, ja siinä on vuoropuhelua työelämän kanssa. Ammatillinen osaamisesi vahvistuu käytännön työtehtävissä. Työelämän tuntemuksesi ja työelämäverkostosi rakentuvat opintojesi aikana:

 

Opinnäytetyö

Opinnäytetyötä tehdessäsi sinulla on mahdollisuus tutustua työelämään, sillä lähtökohtaisesti opinnäytetyössä haetaan ratkaisua työelämän kehittämistarpeeseen.

Oppimisprojektit ja LAB-toiminta

JAMKissa sinun on mahdollista osallistua opintojaksolla toteutettavaan oppimisprojektiin tai LAB-toimintaan (vaatii kirjautumisen), joiden toimeksiannot tulevat usein Keski-Suomen alueen työnantajilta. Saat kontakteja työelämään ja lisäksi opit, miten asioita ratkaistaan tai tehdään projektimuotoisesti.

Vierailut

Työelämätietoutesi lisääntyy erilaisten vierailujen yhteydessä. JAMKin alumnit tai työelämän edustajat voivat vierailla yksiköissä. Vierailuja työpaikoille toteutetaan myös useiden opintojaksojen yhteydessä. Vierailusta vastaavat tällöin opintojakson opettajat.

Vinkkejä Saat hyviä vinkkejä oman alasi työnantajista opettajilta ja harjoitteluvastaavilta, muilta opiskelijoilta ja rekrytointiportaaleista. Myös Elmo-opiskelijaintrasta (vaatii kirjautumisen) löytyy tietoa alasi tyypillisistä harjoittelupaikoista. Katso