Kiinnostun yrittäjyydestä

Haluatko tuotteistaa omaa osaamistasi, osallistua ideointitapahtumiin tai vaikka toteuttaa oikean kehittämisprojektin työelämän organisaatiolle osana monialaista tiimiä? JAMK tarjoaa opiskelijoille erilaisia vaihtoehtoja heti opintojen alkutaipaleelta lähtien.

Tutustu myös:
Kehitän tuote- tai liikeideaani 
Kehitän yritystäni

 

DreamUp-projektikurssi, 2 - 5 op

Nyt sinulla on mahdollisuus päästä mukaan suunnittelemaan DreamUp!-tapahtumaa ja saada samalla opintopisteitä! DreamUp!-tapahtuma on Jyväskylässä järjestettävä yrittäjyyteen liittyvä tapahtuma, joka järjestetään opiskelijoilta opiskelijoille.

DreamUp!-projektikurssin aikana sinulla on mahdollisuus kehittää omaa osaamistasi osana monialaista tiimiä. Kurssin aikana valmistellaan seuraavan kevään DreamUp!-tapahtuma ja osallistutaan sen järjestämiseen.

Kenelle?

Kurssi on suunnattu kaikille Jyväskylän yliopiston, Jyväskylän ammattikorkeakoulun (myös YAMK) ja Gradian opiskelijoille. Kurssi on valittavissa missä tahansa opintojen vaiheessa.

Ajankohta

DreamUp!-projektikurssi, toteutus 2019-2020:

Opintojakso alkaa syksyllä 2019
Kontaktitunteja on yhteensä noin 40, ja ne järjestetään kerran viikossa. Lisäksi kurssilla on itsenäistä työskentelyä sekä DreamUp!-tapahtumaan osallistuminen maalis-huhtikuussa 2020.

Ilmoittautuminen

Kurssille valitaan 10 opiskelijaa kustakin edellä mainitusta oppilaitoksesta. Kurssille halutessasi vastaa seuraaviin viiteen kysymykseen ja lähetä ne Suville osoitteeseen suvi.salminen@jamk.fi:
- Kuka olet ja mitä osaat?
- Missä olet hyvä?
- Mitä haluaisit oppia kurssin aikana?
- Miksi sinut pitäisi valita kurssille?

Opintojakson sisältö

Kurssin suoritettuasi osaat hahmottaa tapahtuman järjestämiseen vaativaa organisoitumista, soveltaa aiemmin oppimaasi tapahtuman järjestämiseen vaadittavassa yhteistyössä sekä tunnistamaan ja kehittämään omaa tapahtuman järjestämiseen liittyvää osaamistasi.

Opintojakson toteutus:
Opintojaksoon kuuluu kuudesta kahdeksaan kontaktikertaa, ja sen lisäksi itse tapahtuma maalis-huhtikuussa. Jokainen tiimi toteuttaa itsenäisesti oman sovitun kokonaisuutensa tapahtumassa, joka suunnitellaan kurssin aikana.

Oppimistehtävät:
Kehitetään projektityönomaisesti omissa tiimeissä omaa tapahtumaan liittyvää toimintokokonaisuutta ja opetellaan ohjaamaan ja kehittämään muiden tiimien prosesseja. Jokaisen tapahtumaan kuuluvan prosessin kehittymistä ohjataan ja seurataan  kurssikerroilla.

Kysy lisää!
Suvi Salminen, suvi.salminen@jamk.fi

 

Luo oma kesäduunisi, 1 - 2 op

Luo oma kesäduunisi on opintojakso, jonka tarkoituksena on luoda oma kesätyöpaikka tulevalle kesälle. Opintojaksolla on mukana valmentajia, jotka tukevat ideoiden kehittämisessä.

Kenelle?

Kaikille JAMKin opiskelijoille (myös YAMK). Ei tarvitse olla omaa ideaa etukäteen.

Ajankohta

Kesto: 5 kontaktikertaa (tarvittaessa myös enemmän)

Ajoitus:
Kevään 2020 toteutuksen kontaktikerrat:
Valmennuskerta 1: ti 3.3.2020 klo 14:15-17
Valmennuskerta 2: ti 10.3.2020 klo 14:14-17
Valmennuskerta 3: ti 24.3.2020 klo 14:15-17
Valmennuskerta 4: ti 7.4.2020 klo 14:15-17
Valmennuskerta 5: ti 21.4.2020 klo 14:15-17

Ilmoittautuminen

Lähetä vapaamuotoinen hakemus yhteyshenkilölle ja kerro hakemuksessa tiiviisti kuka olet, mitä osaat (opintotausta, työkokemus ja harrastukset) ja miksi haluat osallistua Luo oma kesäduunisi -opintojaksolle. 

Opintojakson sisältö

Opintojaksolla opitaan ideoimaan mahdollisia liikeideoita ja testaamaan asiakkailla niiden potentiaalia. Asiakastestauksen ja arvioinnin pohjalta osallistuja osaa tuotteistaa ideansa ja käynnistää kokeilevaa liiketoimintaa. Kontaktikertojen teemoina ovat: ideointityökalut ja ideointiprosessi, omien ideoiden kiteytys ja esittely, asiakasymmärrys, kokeilut käytännössä (pilotointi) ja liiketoiminnan käynnistys.

Yhteystiedot ja vastuuhenkilö

Essi Silvennoinen, etunimi.sukunimi@jamk.fi

Luo oma kesäduunisi-opintojakso järjestetään yhteistyössä Jyväskylän yliopiston ja Gradian kanssa.

Luo oma kesäduunisi-video

Voit katsoa videon myös täältä »
 

Unelmat+Inspiraatio! 3 op

Unelmat+Inspiraatio!-opintojaksolla inspiroidutaan itsensä työllistämisestä.

Kenelle?

Kaikille opiskelijoille, valittavissa missä tahansa opintojen vaiheessa. Opintojakso sopii erityisesti niille opiskelijoille, jotka pohtivat omaa uraansa ja työllistymistään yleisesti sekä niille, jotka ovat valmistumassa ilman selkeää kuvaa tulevasta työstään ja työpaikastaan.

Kurssille otetaan max 50 hlöä/oppilaitos. Opintojakso toteutetaan Jyväskylän yliopiston, JAMKin ja Gradian yhteistyönä.

Ajankohta, kesto ja hakuaika

Kesän 2020 toteutus: 3. periodi
Kesto: Touko-kesäkuu 2020
ke 13.5. klo 14:15-17:00 Startti
ke 27.5. klo 9:15-16:00 Unelmat-leiri
ke 10.6. klo 9:15-16:00 Inspiraatioleiri
ke 17.6. klo 9:00-12:00 Finaalitori
Paikka: Jyväskylän Yritystehdas, Piippukatu 11, Innova 1
Ilmoittautuminen: Opintojaksolle ilmoittaudutaan ASIOssa normaalien ilmoittautumisaikojen puitteissa.

Opintojakson sisältö

Pohdiskeletko sitä, millaisia asioita työltäsi haluat, minne olet oikeastaan menossa ja miltä työelämä tänä päivänä näyttää? Unelmat+Inspiraatio!-opintojaksolla inspiroidut itsesi työllistämisestä! Tule tutkimaan ammatillisia unelmia ja innostumaan mahdollisuudesta luoda oma työpaikkasi jatkuvasti muuttuvassa työelämässä.

Tällä opintojaksolla opiskelijoiden oma tekeminen on keskiössä. Täällä ei kirjoiteta raportteja tai ratkota tenttejä, vaan oppiminen tapahtuu monialaisissa ryhmissä oman työpaikan luomiseen ja yrittäjyyteen liittyvien käytännön oppimistehtävien parissa. Kontaktikerroilla vierailee monipuolinen joukko yrittäjiä ja oman työpaikkansa luoneita henkilöitä, joiden kanssa opiskelijat pääsevät keskustelemaan ja työskentelemään. Kontaktikertojen teemoina ovat muun muassa polkuja ammatillisiin unelmiin, omaa polkua etsimässä, työelämän muuttuminen ja asenne edellä työelämään.

Opintojaksokuvaus:
ZYVZ0200 Unelmat+Inspiraatio!

Yhteystiedot ja vastuuhenkilö

Suvi Salminen, etunimi.sukunimi@jamk.fi

Unelmat+Inspiraatio!-opintojakso järjestetään Jyväskylän ammattikorkeakoulun, Jyväskylän yliopiston ja Gradian yhteistyössä osana oppilaitosten yhteisiä yrittäjyysopintoja.

Opiskelijoiden ajatuksia ja fiiliksiä kurssista:

Voit katsoa videon myös täältä »
 

NY Vuosi Yrittäjänä, 10 op

Kiinnostaako yrittäjyys ja haluaisitko kokeilla sitä turvallisessa ympäristössä? NY Vuosi Yrittäjänä -ohjelmassa kehität liikeideoita monialaisessa tiimissä oman osaamisen ja kiinnostuksen kohteiden pohjalta. Valmennuksessa vahvistat työllistymisvalmiuksia ja liiketoimintaosaamista luovasti osana valtakunnallista NY Vuosi Yrittäjänä -ohjelmaa.

Kenelle?

Korkea-asteen NY Vuosi Yrittäjänä -ohjelma on suunnattu kaikille Jyväskylän ammattikorkeakoulun, Humanistisen ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opiskelijoille. Ammattikorkeakoulun opiskelijoilla tulee olla 1. vuoden opinnot suoritettuna aloittaessaan ohjelmassa.

Ajankohta, kesto ja hakuaika

Ilmoittautuminen: 
Opintojaksolle voi ilmoittautua ASIOssa, mutta osallistumiseen vaaditaan myös, että opiskelija käy täyttämässä myös erillisen hakulomakkeen. Hakuaika opintojaksolle päättyy 27.10.2019, ja opiskelijavalinnoista ilmoitetaan jokaiselle henkilökohtaisesti 1.11.2019 mennessä.

Erillinen hakulomake täällä: https://www.webropolsurveys.com/S/1D96DD0490C4C3D3.par

Ajoitus: Syksy 2019 ja kevät 2020
Kesto: 12.11.2019- 

Kontaktikerrat syksyllä 2019:
ti 12.11. klo 14.15-17.00, NY Orientaatio
ti 19.11. klo 12.30-19.00, NY KickOff
ti 26.11. klo 14.15-17.00
ti 3.12. klo 14.15-17.00
ti 10.12. klo 14.15-17.00

Alustavat kontaktikerrat keväällä 2020:
ti 14.1. klo 14.15-17.00
ti 21.1. klo 14.15-17.00
ti 4.2. klo 14.15-17.00
ti 18.2. klo 14.15-17.00
ti 3.3. klo 14.15-17.00
ti 17.3. klo 14.15-17.00
ti 31.3. klo 14.15-17.00
ti 7.4. klo 14.15-17.00
+ Finaali Toukokuussa 2020

Sisältö

Korkea-asteen NY Vuosi Yrittäjänä –ohjelmassa perustetaan NY-yritys monialaisessa tiimissä yhden lukuvuoden ajaksi. Yritykset toimivat oikeilla markkinoilla ja tarjoavat oikeille asiakkaille todellisia tuotteita tai palveluita. Valmennus tarjoaa erinomaisen pohjan omien ideoiden ja oman osaamisen testaamiseen, uudenlaisten tuotteiden/palveluiden luomiseen sekä liiketoiminnassa ja työelämässä tarvittavan osaamisen kehittämiseen. 

Valmennusohjelmaan tullessasi sinulla ei tarvitse olla valmista liikeideaa, syvällistä liiketoimintaosaamista tai aikomusta oman yrityksen perustamiseen. Kyseessä on alusta, jonka avulla voit kokeilla yrittäjyyttä ja yrittäjämäistä toimintaa turvallisesti sekä soveltaa työelämäosaamistasi luovalla tavalla käytäntöön. Katso NY Vuosi Yrittäjänä -ohjelmaa valottavia videoita: https://vimeo.com/nuoriyrittajyys.

NY Vuosi Yrittäjänä -valmennuksia järjestetään samanaikaisesti myös muissa korkeakouluissa ympäri Suomea. Kyse on valtakunnallisesta ohjelmasta, joka huipentuu keväisin finaaliin, jossa opiskelijat kilvoittelevat keskenään parhaasta yritysideasta. Jokaiselta alueelta valitaan yksi NY -yritys, joka pääsee tavoittelemaan vuoden korkea-asteen NY-tittelistä.

Opintojaksokuvaukset:
ZYVZ0400 NY Vuosi Yrittäjänä

Yhteystiedot ja vastuuhenkilö

Jyväskylän ammattikorkeakoulu: Suvi Salminen, etunimi.sukunimi@jamk.fi