Koulutuksen tavoitteena on, että Agrologi (AMK) on biotalouden asiantuntija. Hän osaa käyttää uusiutuvia luonnonvaroja ravinnon, energian, tuotteiden ja palvelujen tuottamiseen. Hän osaa kehittää biotalouteen pohjautuvaa yritystoimintaa kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.
Tämän yleisen tutkintotavoitteen lisäksi Agrologi AMK:lla on koulutuksen päätyttyä eri osa-alueilla alakohtaiset osaamiset ja kaikkia AMK-tutkinto-ohjelmia koskevat yhteiset osaamiset:
ALAKOHTAISET OSAAMISET:
Maa- ja metsätaloustuotanto
Maa- ja metsätaloustuotanto on keskeinen tutkintoon sisältyvä ydinosaamisalue. Tämän alakohtaisen osaamisen saavutettuaan Agrologi (AMK) osaa viljellä peltoja, hoitaa ja kehittää karjaa sekä käyttää maatalouden koneita turvallisesti. Lisäksi tässä osaamisalueessa opiskellaan, mitä metsien ekologinen ja taloudellinen hyödyntäminen on.
Maaseutu toimintaympäristönä.
Maaseutu toimintaympäristönä-osaamisalueen opiskelu lisää Agrologi(AMK):n osaamista olla mukana maaseudun toimijaverkostoissa. Lisäksi tässä opitaan tuntemaan kasallinen ja kansainvälinen maaseutupolitiikka. Opiskelija tietää miten maaseutuyritysten EU-tukijärjestelmät toimivat osana kansainvälistä ja osin kansallista maaseutupolitiikkaa.
Liiketoimintaosaaminen ja yrittäjyys
Tutkinnon laajasisältöinen osaamisalue, jossa opiskelija saa valmiudet johtaa ja kehittää maaseutuyrityksiä. Suunnitelmallisuus ja kannattava toiminta yrittämisessä ovat keskeisiä tämän osaamisalueen sisältöjä.
Ympäristöosaaminen
Jokaisen Agrologi AMK:n pitää tuntea oman toimintansa ympäristövaikutukset varsinkin yritystoiminnassa, mutta myös erilaisissa kehittämistöissä, suunnitelmia tulevaisuuteen tehdessään.
Toimialan asiantuntijuus
Agrologi (AMK) on oman toimialansa asiatuntija. Se tarkoittaa kykyä pureutua toimialansa yritys- ja kehitystyön ytimiin eri tilanteissa toimiessaan.
Edellä mainittujen alakohtaisten osaamisten lisäksi kaikilla AMK-opiskelijoilla kehittyvät oppimisprosessien aikana lisäksi yhteiset osaamiset. Niitä ovat: oppimiset taidot, tiedonhallintaosaaminen, yrittäjyysosaaminen, työelämäosaaminen sekä kansainvälisyys- ja viestintäosaaminen.
Esimerkkinä näistä osaamisista AMK-tutkinnon suorittanut pystyy yrittäjämäiseen toimintaan etsimällä asiakaslähtöisiä, kestäviä ja taloudellisesti kannattavia ratkaisuja ottamalla myös vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista. Agrologi (AMK) tutkinto-ohjelmassa on tätä tukeva osaaminen "Liiketoiminta ja Yrittäjyys", joka painottuu varsinkin maaseutuyrittäjyyteen, sen johtamiseen ja kannattavan toiminnan harjoittamiseen.
Kansainvälisyys AMK-tason tutkinto-ohjelmassa sisältää kyvyn toimia monikulttuurisessa toimintaympäristössä ja kyvyn toimia itsenäisesti myös ruotsin kielellä ja yhdellä vieraalla kielellä (englanti). Lisäksi tutkinto-ohjelmassa perehdytään alan kansainvälisiin mahdollisuuksiin. Agrologi-Amk-tutkinnossa opiskellaan lisäksi osa opinnoista englannin kielellä, tehdään opintomatkoja ulkomaisiin kohteisiin sekä voidaan valita harjoittelupaikaksi jokin ulkomaan kohde.
|