Kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelukeskus vastaa opiskeluterveydenhuollon järjestämisestä Jyväskylän ammattikorkeakoulussa. Opiskeluterveydenhuolto koskee maanantaista perjantaihin kaikkia opiskelijoita. Terveydenhuoltoon sisältyvät terveydenhoito (terveystarkastukset, rokotukset, ehkäisyasioiden hoito jne.), sairaanhoito, mielenterveystyö ja opiskeluympäristön terveydellisten olojen valvonta. Työstä vastaavat terveydenhoitaja ja lääkäri.

Terveydenhoitajan vastaanotto

Vastaanotto ilman ajanvarausta ma-pe klo 8 - 10.30, muulloin ajanvarauksella. Paikka: Sepänkatu 3B, 1. krs.

Ajan terveydenhoitajalle voi varata, siirtää tai perua myös sähköisesti. Ajanvaraus toimii Hyvis.fi -palvelussa. Ensimmäisellä varauskerralla sinun tulee kirjautua palvelun käyttäjäksi joko verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Lue palvelun käyttöohjeet.

Terveydenhoitajien puhelinaika arkisin ma-pe klo 12-13

  • puh. 014 266 2259
  • puh. 014 266 0792
  • puh. 014 266 2261
  • sekä Nursing-opiskelijat puh. 014 266 0793

Lääkärin vastaanotto

Opiskeluterveydenhuollon lääkärin vastaanotolle varataan aika terveydenhoitajalta. Kiireellisissä asioissa yhteydenotot oman asuinalueen terveysasemalle: http://www.jyvaskyla.fi/terveys/terveysasemat

Varatun ajan peruminen

Voit perua varaamasi terveydenhoitajan tai lääkärin ajan sähköisesti Hyvis.fi -palvelussa (katso ohjeet yläpuolelta) tai soittamalla numeroon 014 266 2260, ma-pe klo 8.00 - 16.00.

 

Äkillinen sairastuminen ja ensiapu

Lääkärin apua vaativissa äkillisissä sairastapauksissa ja tapaturmissa voit ottaa yhteyttä suoraan asuinalueesi terveysasemalle tai valitsemallesi palveluntuottajalle.

Ensiapu arkisin klo 16-08 ja viikonloppuisin Keski-Suomen keskussairaalan päivystyksessä, Keskussairaalantie 19, Keskussairaalan päivystyksen puhelinneuvonta puh. 0100 84 884.

Käyntimaksut:
http://www.jyvaskyla.fi/terveys/opiskeluterveydenhuolto/maksut

Huom! EU:n ulkopuolelta tulevien opiskelijoiden kohdalla on hinnoista eri sopimukset.

 

Suun terveydenhuolto

Jyväskylässä kirjoilla oleva opiskelija saa hammashoitoa oman asuinalueensa hammashoitolassa. Myös ulkokuntalaisilla opiskelijoilla on oikeus kerran opiskeluaikana suun terveystarkastukseen, jossa selvitetään suun terveysneuvonnan ja palvelujen tarve.

Kaikki opiskelijat saavat kiireellistä ensiapua kotikunnasta riippumatta.

Hammashoidosta terveyskeskuksessa peritään asetuksen mukaiset maksut.

Katso tarkemmat palvelut, ajanvaraus ja maksut Jyväskylän yhteistoiminta-alueen suun terveydenhuolto -sivustolta.