Fyysiset oppimisympäristöt

Opiskelujesi tueksi jokaisella kampuksella käytössäsi on tiloja niin itseopiskeluun kuin ryhmätöihin. Uusimmissa oppimisen tiloissamme on panostettu muuntuvuuteen ja opetusteknologiaan, jotta ne soveltuvat erilaisiin opetustilanteisiin ja -tapoihin. Jokaisella kampuksella käytössäsi on langaton verkko, joten opiskelu omilla laitteilla onnistuu tilassa kuin tilassa.

Lähiopetuksessa käytetään luokkatiloja, auditorioita ja tietokoneluokkia sekä laboratorioita ja muita erikoistiloja, joissa voit harjoitella opittuja taitoja käytännössä. Itseopiskeluun voit hyödyntää kampusten kirjastoja, niiden painettuja ja verkkoaineistoja sekä aula- ja ravintolatiloja.

An example of a transforming classroom

Voit katsoa videon myös täältä »

Oppimistilat ja Lounget

Voit hyödyntää opetus- ja it-tiloja silloin, kun niissä ei ole varausta. Tiloista on kuitenkin poistuttava, jos siellä alkaa opetus. Ovet näihin tiloihin ovat yleensä auki.

Kampuksilla käytössäsi on myös opiskelijoille tarkoitettuja ns. Lounge- eli vapaan käytön tiloja, joita voit käyttää ilman erillistä varaamista. Niissä voit esimerkiksi tehdä ryhmätöitä, työskennellä itsenäisesti tai vain oleskella.

 

Virtuaaliset oppimisympäristöt

JAMKissa voit opiskella verkossa kaikkien alojen opintoja. Suurin osa opintojaksoista toteutetaan osittain verkossa, mutta myös täysin verkossa toteutettavia opintoja ja tutkinto-ohjelmiakin löytyy. Tutustu Oppimista tukevat työkalut ja ohjeet -sivustoon, jossa kuvataan JAMKin sinulle tarjoamat tietojärjestelmät ja ohjeistetaan niiden käyttöön. Sivustoon on linkitetty myös JAMKin kaikille opiskelijoille tarkoitettu digitaitojen lähtötasotesti.

Optima

Optima on JAMKissa käytetty, suljettu verkko-oppimisympäristö. Optima-työtilaan pääsevät vain sinne nostetut JAMKin opiskelijat. Lähes jokaiseen opintojaksoon liittyy Optima-työtila. Työtilan sisältö ja työkalut vaihtelevat opintojaksokohtaisesti: jollain opintojaksoilla työtila toimii vain materiaalipankkina sekä töiden palautuskanavana ja toisilla opintojaksoilla työtilassa työskennellään monenlaisilla vuorovaikutteisilla välineillä. Optimaan ladatut materiaalit eivät näy työtilan ulkopuolisille. Kun lopetat opiskelusi JAMKissa, verkkotunnuksesi lakkaa ja kaikki aineisto, jonka olet tuottanut Optimaan poistetaan automaattisesti. Ohjeita Optiman käyttöön.

Office 365

Office 365:ssa voit tuottaa, jakaa ja tallentaa tietoa sekä työskennellä ryhmässä ja keskustella. Voit hyödyntää Office 365 -työkaluja esimerkiksi yhteiskirjoittamisessa, prosessimaisessa tuottamisessa ja esitysten tekemisessä. Tuotoksesi voit tallentaa Office 365 -pilveen. Tiedostoja voit luoda Office 365 -palvelun verkkopohjaisilla tekstinkäsittely-, taulukkolaskenta-, ja esitystyökaluilla (Word Online, Excel Online ja PowerPoint Online) sekä Office 365 -pakettiin sisältyvällä OneNote Online -sovelluksella. Luomasi tiedostot voit jakaa muiden kanssa ja voit antaa oikeudet joko tiedoston katseluun tai muokkaamiseen. Jakaessasi tiedostoa online-sovelluksissa voit hyödyntää JAMKin käyttäjähakemistoa. Sieltä löydät opiskelijat sekä henkilökunnan sukunimen perusteella. Microsoftin Office-pikaoppaat

Funet Zoom

Funet Zoom on verkkokokousjärjestelmä, jota käytetään sovittuna ajankohtana toteutettavilla verkkoluennoilla ja -ohjaustilanteissa. Kokoushuoneessa voidaan käyttää ääntä, videota ja tekstiä. Kullakin Zoom-kokoushuoneella on oma osoitteensa, joka annetaan osallistujille. Kokoushuone näkyy vain osallistujille, tosin tilaisuus voidaan nauhoittaa. Katso Zoom-ohjeet (vain englanniksi).

Elmo-työtilat

Elmo-työtilat ovat suljettuja ryhmätyötiloja, joita voidaan käyttää opiskelun tukena. Elmo-työtilaan pääsevät sinne kutsutut jäsenet. Myös opiskelijat voivat tilata Elmo-työtilan. Elmo-työtilan tilaus ja ohjeita.

Kyvyt.fi

Kyvyt.fi on portfoliopalvelu, jota voivat käyttää kaikki JAMKin opiskelijat. Kyvyt.fi:ssä tehdään opintoihin liittyviä ansioluetteloita ja portfolioita, mutta voit käyttää sitä itsenäisesti mm. työnhaussa tai osaamisesi esittämisessä. Kyvyt.fi on suljettu palvelu, mutta sen kautta voi julkaista portfoliosivuja verkkoon joko avoimesti tai jakamalla linkkiä. Opiskeluaikana pääset Kyvyt.fi-palveluun Optiman pääsivun yläreunan salkku-ikonista. Kun lopetat opiskelusi JAMKissa, Kyvyt.fi-palvelu on yhä käytössäsi, kun kirjaudut kyvyt.fi-osoitteesta. Ohjeita Kyvyt.fi-palvelun käyttöön.

Avoimet oppimateriaalit

Avoimet oppimateriaalit ovat JAMKin julkisia verkkosivustoja. Sivustoilla on opintoihin liittyvää materiaalia sekä ohjeita. Sivustot näkyvät verkossa kaikille. Oppimateriaaleja käytetään opiskelussa mm. Optima-työtilan kautta, mutta niiden avulla kuka tahansa voi tutustua opiskeltavaan aiheeseen.

Blogit ja verkkolehdet

Jos opiskeluihisi liittyy bloggaamista, esim. vaihto-opiskeluaikana, blogia voi pitää JAMKin blogialustalla. Blogit ovat julkisia verkkosivustoja ja näkyvät verkossa kaikille. Myös julkisia verkkolehtiä voi tuottaa osana opiskelua. Nämä sivustot näkyvät verkossa kaikille.

Näiden JAMKin tarjoamien virtuaalisten oppimisympäristöjen lisäksi saatat kohdata opintojesi aikana muitakin ympäristöjä, esim. toisen oppilaitoksen oppimisympäristöjä tai sosiaalisen median palveluita.

Lisätietoja

Fyysiset oppimisympäristöt

Järvisalo Jonna

Järvisalo Jonna

Toimitilavastaava, Facility Manager
Toimitilapalvelut, Facility Services
Hallinto, Administration
+358505664343
Näytä lisää
Särkkä Taru

Särkkä Taru

Suunnittelija, Administrative Planner
Toimitilapalvelut, Facility Services
Hallinto, Administration
+358406315334
Näytä lisää
Asiakaslupaus:
Apua tilavarausjärjestelmän käyttöön sekä tilojen hallintaa nopeasti ja luotettavasti
Tutkinnot:
filosofian maisteri

Virtuaaliset oppimisympäristöt

Varonen Mari

Varonen Mari

Verkkopedagogiikan suunnittelija, E-learning Designer
Koulutuksen kehittämispalvelut, Educational Development Services
Hallinto, Administration
+358407735285
Näytä lisää
Asiakaslupaus:
Ohjaan, tuen ja koulutan verkko-opetukseen ja digitaalisen materiaalin tuottamiseen liittyvissä tilanteissa. Vastaan Digikeskuksen (Rajakatu, A1) toiminnasta ja tarjoan valokuvauspalveluja JAMKin sisällä.
Tutkinnot:
FM, aineenopettaja