Fyysiset oppimisympäristöt

Opiskelujesi tueksi jokaisella kampuksella käytössäsi on tiloja niin itseopiskeluun kuin ryhmätöihin. Uusimmissa oppimisen tiloissamme on panostettu muuntuvuuteen ja opetusteknologiaan, jotta ne soveltuvat erilaisiin opetustilanteisiin ja -tapoihin. Jokaisella kampuksella käytössäsi on langaton verkko, joten opiskelu omilla laitteilla onnistuu tilassa kuin tilassa.

Lähiopetuksessa käytetään luokkatiloja, auditorioita ja tietokoneluokkia sekä laboratorioita ja muita erikoistiloja, joissa voit harjoitella opittuja taitoja käytännössä. Itseopiskeluun voit hyödyntää kampusten kirjastoja, niiden painettuja ja verkkoaineistoja sekä aula- ja ravintolatiloja.

Oppimistilat ja Lounget

Voit hyödyntää opetus- ja it-tiloja silloin, kun niissä ei ole varausta. Tiloista on kuitenkin poistuttava, jos siellä alkaa opetus. Ovet näihin tiloihin ovat yleensä auki.

Kampuksilla käytössäsi on myös opiskelijoille tarkoitettuja ns. Lounge- eli vapaan käytön tiloja, joita voit käyttää ilman erillistä varaamista. Niissä voit esimerkiksi tehdä ryhmätöitä, työskennellä itsenäisesti tai vain oleskella.

 

Virtuaaliset oppimisympäristöt

JAMKissa voit opiskella verkossa kaikkien alojen opintoja. Suurin osa opintojaksoista toteutetaan osittain verkossa, mutta myös täysin verkossa toteutettavia opintoja ja tutkinto-ohjelmiakin löytyy. Tutustu Oppimista tukevat työkalut ja ohjeet -sivustoon, jossa kuvataan JAMKin sinulle tarjoamat tietojärjestelmät ja ohjeistetaan niiden käyttöön. Sivustoon on linkitetty myös JAMKin kaikille opiskelijoille tarkoitettu digitaitojen lähtötasotesti.

Moodle ja Optima

Moodle ja Optima ovat JAMKissa käytettyjä, suljettuja verkko-oppimisympäristöjä. Moodle on otettu käyttöön syksyllä 2020 ja Optimaa käytetään Moodlen rinnalla vielä vuoteen 2022 saakka. Sinulla voi olla verkkototeutuksia kummassakin ympäristössä siirtymäkauden aikana. Oppimisympäristöjen työtiloihin pääsevät vain sinne nostetut JAMKin opiskelijat. Lähes jokaiseen opintojaksoon liittyy Moodle- tai Optima-työtila. Työtilan sisältö ja työkalut vaihtelevat opintojaksokohtaisesti: joillain opintojaksoilla työtila toimii vain materiaalipankkina sekä töiden palautuskanavana, ja toisilla opintojaksoilla työtilassa työskennellään monenlaisilla vuorovaikutteisilla välineillä. Oppimisympäristöön ladatut materiaalit eivät näy työtilan ulkopuolisille. Kun lopetat opiskelusi JAMKissa, verkkotunnuksesi lakkaa ja kaikki aineisto, jonka olet tuottanut Moodleen tai Optimaan poistetaan automaattisesti.

Office 365

Office 365:ssa voit tuottaa, jakaa ja tallentaa tietoa sekä työskennellä ryhmässä ja keskustella. Voit hyödyntää Office 365 -työkaluja esimerkiksi yhteiskirjoittamisessa, prosessimaisessa tuottamisessa ja esitysten tekemisessä. Tuotoksesi voit tallentaa Office 365 -pilveen. Tiedostoja voit luoda Office 365 -palvelun verkkopohjaisilla tekstinkäsittely-, taulukkolaskenta-, ja esitystyökaluilla (Word Online, Excel Online ja PowerPoint Online) sekä Office 365 -pakettiin sisältyvällä OneNote Online -sovelluksella. Luomasi tiedostot voit jakaa muiden kanssa ja voit antaa oikeudet joko tiedoston katseluun tai muokkaamiseen. Jakaessasi tiedostoa online-sovelluksissa voit hyödyntää JAMKin käyttäjähakemistoa. Sieltä löydät sekä opiskelijat että henkilökunnan sukunimen perusteella. Microsoftin Office-pikaoppaat

Teams

Microsoft Teams on verkkotyöskentelyalusta, joka sisältää myös videokokousmahdollisuuden. Teamsiin on sisäänrakennettuna Office 365 -ympäristön työkalut, jolloin tiedostojen muokkaaminen yhdessä on helppoa. Teamsin kautta pystyt editoimaan tiedostoja yhteisesti, keskustelemaan ja chattaamaan. Teamsin videokokoustyökalua käytetään yleisesti etäopiskelussa, mm. verkkoluennoilla ja -ohjaustilanteissa. Teamsiin pääset Office 365 -sivustolta, mutta voit myös asentaa näppärän Teams-työpöytäsovelluksen tai ladata mobiililaitteeseesi Teams-sovelluksen.

Funet Zoom

Funet Zoom on verkkokokousjärjestelmä, jota käytetään sovittuna ajankohtana toteutettavilla verkkoluennoilla ja -ohjaustilanteissa. Kokoushuoneessa voidaan käyttää ääntä, videota ja tekstiä. Kullakin Zoom-kokoushuoneella on oma osoitteensa, joka annetaan osallistujille. Kokoushuone näkyy vain osallistujille, tosin tilaisuus voidaan nauhoittaa. Katso Zoom-ohjeet (vain englanniksi).

Panopto

Panopto on videotallennepalvelu. Panoptoon voit tallentaa videoitasi ja jakaa niitä. Panopto Recorderilla hoituu kuvaruutukaappausten tallentaminen, editointi ja jakaminen.

Avoimet oppimateriaalit

Avoimet oppimateriaalit ovat JAMKin julkisia verkkosivustoja. Sivustoilla on opintoihin liittyvää materiaalia sekä ohjeita. Sivustot näkyvät verkossa kaikille. Oppimateriaaleja käytetään opiskelussa mm. Optima-työtilan kautta, mutta niiden avulla kuka tahansa voi tutustua opiskeltavaan aiheeseen.

Blogit ja verkkolehdet

Jos opiskeluihisi liittyy bloggaamista, esim. vaihto-opiskeluaikana, blogia voi pitää JAMKin blogialustalla. Blogit ovat julkisia verkkosivustoja ja näkyvät verkossa kaikille. Myös julkisia verkkolehtiä voi tuottaa osana opiskelua. Nämä sivustot näkyvät verkossa kaikille.

Näiden JAMKin tarjoamien virtuaalisten oppimisympäristöjen lisäksi saatat kohdata opintojesi aikana muitakin ympäristöjä, esim. toisen oppilaitoksen oppimisympäristöjä tai sosiaalisen median palveluita.

Lisätietoja

Fyysiset oppimisympäristöt

Järvisalo Jonna

Järvisalo Jonna

Toimitilavastaava, Facility Manager
Toimitilapalvelut, Facility Services
Hallinto, Administration
+358505664343
Näytä lisää
Särkkä Taru

Särkkä Taru

Suunnittelija, Administrative Planner
Toimitilapalvelut, Facility Services
Hallinto, Administration
+358406315334
Näytä lisää
Asiakaslupaus:
Apua tilavarausjärjestelmän käyttöön sekä tilojen hallintaa nopeasti ja luotettavasti
Tutkinnot:
filosofian maisteri

Virtuaaliset oppimisympäristöt

Varonen Mari

Varonen Mari

Verkkopedagogiikan suunnittelija, E-learning Designer
Koulutuksen kehittämispalvelut, Educational Development Services
Hallinto, Administration
+358407735285
Näytä lisää
Asiakaslupaus:
Ohjaan, tuen ja koulutan verkko-opetukseen ja digitaalisen materiaalin tuottamiseen liittyvissä tilanteissa. Vastaan Digikeskuksen (Rajakatu, A1) toiminnasta ja tarjoan valokuvauspalveluja JAMKin sisällä.