jamk.fi

Sähköinen arkistointi ja julkaisu

Jotta voit hakea tutkintotodistusta, sinulla tulee olla palautettuna opinnäytetyön sähköinen arkistokappale ja julkisesta opinnäytetyöstä kirjastolle Theseus-tallenne (julkaisulupa) tai paperinen kappale (ei julkaisulupaa, toimitetaan koulutussihteerille).

Palautettavan opinnäytetyön tulee olla hyväksytty ja siitä on oltava arvosanamerkintä ASIO-tiedoissasi.

Arkistointi

Kaikki opinnäytetyöt arkistoidaan sähköisesti. Toimita valmiista opinnäytetyöstä arkistokappale sähköisellä lomakkeella JAMKin sähköiseen arkistoon, minne tallennetaan sekä julkiset että salassa pidettävät opinnäytetyöt.

Katso tarkat toimintaohjeet (vaatii kirjautumisen) Elmo-opiskelijaintran opinnäytetyöohjeista.

Julkaisu - joko sähköinen tai paperinen

Arkistoinnin jälkeen sinun tulee itse huolehtia opinnäytetyön julkaisemisesta.

Julkinen opinnäytetyö on luettavissa joko elektronisena verkossa tai paperisena kirjastossa. Ks. ohjeet opinnäytetyön julkisuudesta.

Julkaisuohjeet

Sähköisen opinnäytetyön palauttaminen

Kun opinnäytetyö julkaistaan verkossa, se tallennetaan pdf-muodossa verkkolomakkeella Theseukseen, ammattikorkeakoulujen yhteiseen verkkokirjastoon.

1. Opinnäytetyön muuntaminen PDF-muotoon

Muunna opinnäytetyösi PDF-tiedostoksi, mikäli se julkaistaan internetissä. Muuntaminen onnistuu kaikilla Jyväskylän ammattikorkeakoulun työasemilla ja opiskelijoiden käyttöön tarkoitetuilla etäkäyttöpalvelimilla (helpdesk.jamk.fi-sivusto).

Lataa ohje:  Windows  (pdf) Mac (pdf)

2. Opinnäytetyön lähettäminen Theseukseen

Kun olet muuntanut internetissä julkaistavan opinnäytetyösi tai kehittämishankeraporttisi PDF-muotoon, siirrä se lomakkeella Theseukseen. Kokorajoitus siirrettävälle PDF-tiedostolle on 75 megatavua. Ota yhteys kirjastoon, mikäli työsi on tätä suurempi tai jos työssäsi on erillisenä liitteenä esimerkiksi CD-levy.

Erillistä paperista verkkojulkaisulupaa ei tarvitse täyttää, vaan annat verkkojulkaisuluvan sähköisesti Theseukseen tallentamisen yhteydessä. Käyttöoikeuksien määrittelyn jälkeen valitse tunnistautumissivun pudotusvalikosta oma korkeakoulusi ja kirjaudu sen verkkotunnuksilla sisään.

Valmistumisesi jälkeen opinnäytetyötä ei voi tallentaa Theseukseen.

Palautuslomake ja ohjeet Theseuksessa 

Katso video-ohje opinnäytetyön palauttamisesta Theseukseen (vaatii Adobe Flash Playerin)

Opinnäytetyön palauttaminen paperiversiona

Jos sinä tai toimeksiantaja ette anna verkkojulkaisulupaa tai koulutusala ei julkaise opinnäytetöitä verkossa, opinnäytetyö julkaistaan paperisena. Paperisen kirjastokappaleen palautusohjeet löytyvät yksikkökohtaisista ohjeista Elmo-opiskelijaintrasta (vaatii kirjautumisen). Jos opinnäytetyösi on osittain salainen, toimi alla olevan kuvion 1 mukaisesti.

Kuvio 1. Opinnäytetyön julkaisun toimintaohje