jamk.fi

Asuminen

Opiskelija-asunnot Jyväskylässä

Jyväskylässä opiskelija-asumisesta huolehtii Keski-Suomen opiskelija-asuntosäätiö. KOASin asunnot ovat yleensä vapaita vuokramarkkinoita edullisempia, koska säätiön tarkoituksena ei ole kerätä voittoa. Voit asua Koasilla koko opiskeluaikasi.

Koasin www-sivuilla on tarkempia tietoja asunnoista ja palveluista. Voit jättää asuntohakemuksen Koasin www-sivujen kautta saatuasi varmistuksen opiskelupaikasta.

Alla olevasta linkistä löytyy tarkempi ohjeistus asunnon hakuun.
https://koas.agileus.fi/fi/tiedotteet/ohjeet-uusille-opiskelijoille-asunnon-hakemisesta/

Yhteystiedot:

KOAS asukastoimisto
Kauppakatu 11 A, 40100 Jyväskylä
Asiakaspalvelun puh. 029 180 4444
sähköposti: asiakaspalvelu(at)koas.fi
www.koas.fi
http://www.facebook.com/koas.fb

Lisätietoja ulkomaalaisille opiskelijoille

Ulkomaalaiset opiskelijat asuvat Jyväskylässä yleensä Koasin kalustetuissa soluasunnoissa Roninmäessä, Myllyjärvellä ja Ristonmaalla. Soluasunnon vuokra jaetulla keittiöllä ja kylpyhuoneella vaihtelee noin 205-340 euroa / kuukausi. Kalustetut yksiöt ja perhehuoneistot ovat yleensä kalliimpia. Vuodevaatteet ja keittiötavarat eivät kuulu vuokraan.

Hakemuksen voi jättää Koasin www-sivuilla. Ulkomaalaisille opiskelijoille lähetetään asuntotarjous sähköpostitse. Asunto varataan maksamalla vakuusmaksu. Vakuusmaksu palautetaan, jos kaikki vuokralaisen velvoitteet on täytetty.

Jyväskylän ammattikorkeakoulun kansainvälisten asioiden koordinaattorit avustavat ulkomailta tulevia opiskelijoita. Kansainvälistymispalveluille (international(at)jamk.fi) tulee ilmoittaa saapumispäivä heti kun se on tiedossa.

Ulkomaalaisten opiskelijoiden tulee tehdä rekisteröinti-ilmoitus paikallisessa maistraatissa. Lisätietoa saat maistraatin www-sivuilta. Hänen tulee tehdä myös virallinen muuttoilmoitus maistraattiin aina muuttaessaan.

Yksityiset vuokra-asunnot

Voit vuokrata asunnon myös vapailta vuokramarkkinoilta opiskelujen ajaksi. Tässä hyödyllisiä linkkejä:

Kannattaa tarkistaa myös Elmo-opiskelijaintran Asuntokanava (käyttäjätunnuksellinen).

Asuminen Saarijärvellä

Biotalousinstituutin opiskelijat asuvat pääsääntöisesti Saarijärven kaupungilta ja yksityisiltä vuokranantajilta vuokratuissa asunnoissa. Voit tiedustella kaupungin vuokra-asuntoja Saarijärven kaupungin asuntopalveluista ja yksityisten vuokranantajien yhteystietoja Biotalousinstituutin opintotoimistosta.

Muista
muuttoilmoitus

Muistathan tehdä ajoissa myös muuttoilmoituksen. Lue siitä lisää maistraatin sivuilta.