jamk.fi

Asuminen

Opiskelija-asunnot Jyväskylässä

Jyväskylässä opiskelija-asumisesta huolehtii Keski-Suomen opiskelija-asuntosäätiö. KOASin asunnot ovat yleensä vapaita vuokramarkkinoita edullisempia, koska säätiön tarkoituksena ei ole kerätä voittoa. Voit asua Koasilla koko opiskeluaikasi.

Koasin www-sivuilla on tarkempia tietoja asunnoista ja palveluista. Voit jättää asuntohakemuksen Koasin www-sivujen kautta saatuasi varmistuksen opiskelupaikasta.

Alla olevasta linkistä löytyy tarkempi ohjeistus asunnon hakuun.
https://www.koas.fi/fi/hakijalle/ohjeet-asunnon-hakemiseen

Yhteystiedot:

KOAS asukastoimisto
Kauppakatu 11 A, 40100 Jyväskylä
Asiakaspalvelun puh. 029 180 4444
sähköposti: asiakaspalvelu(at)koas.fi
www.koas.fi
http://www.facebook.com/koas.fb

Lisätietoja ulkomaalaisille opiskelijoille

Ulkomaalaiset opiskelijat asuvat Jyväskylässä yleensä Koasin kalustetuissa soluasunnoissa Roninmäessä, Myllyjärvellä ja Ristonmaalla. Soluasunnon vuokra jaetulla keittiöllä ja kylpyhuoneella vaihtelee noin 219-340 euroa / kuukausi. Kalustetut yksiöt ja perhehuoneistot ovat yleensä kalliimpia. Vuodevaatteet ja keittiötavarat eivät kuulu vuokraan.

Hakemuksen voi jättää Koasin www-sivuilla. Asunto varataan maksamalla vuokrasopimuksen käsittelymaksu 50 €. Lisätietoja saat Koasin www-sivuilta.

Jyväskylän ammattikorkeakoulun kansainvälisten asioiden koordinaattorit avustavat ulkomailta tulevia opiskelijoita. Kansainvälistymispalveluille (international(at)jamk.fi) tulee ilmoittaa saapumispäivä heti kun se on tiedossa.

Ulkomaalaisten opiskelijoiden tulee tehdä rekisteröinti-ilmoitus paikallisessa maistraatissa. Lisätietoa saat maistraatin www-sivuilta. Hänen tulee tehdä myös virallinen muuttoilmoitus maistraattiin aina muuttaessaan.

Yksityiset vuokra-asunnot

Voit vuokrata asunnon myös vapailta vuokramarkkinoilta opiskelujen ajaksi. Tässä hyödyllisiä linkkejä:

Kannattaa tarkistaa myös Elmo-opiskelijaintran Asuntokanava (vaatii kirjautumisen).

Asuminen Saarijärvellä

Biotalousinstituutin opiskelijat asuvat pääsääntöisesti Saarijärven kaupungilta ja yksityisiltä vuokranantajilta vuokratuissa asunnoissa. Voit tiedustella kaupungin vuokra-asuntoja Saarijärven kaupungin asuntopalveluista ja yksityisten vuokranantajien yhteystietoja Biotalousinstituutin opintotoimistosta.

Muista
muuttoilmoitus

Muistathan tehdä ajoissa myös muuttoilmoituksen. Lue siitä lisää maistraatin sivuilta.