Jyvaskylan ammattikorkeakoulussa (JAMK) voi opintoja suorittaa vain läsnäoleva opiskelija. Opiskelijan on itsensä huolehdittava lukukausittain omasta läsnäolomerkinnästään. Syyslukukauden alussa voi ilmoittautua läsnäolevaksi sekä syys- että kevätlukukaudeksi. Ammatillisen opettajakorkeakoulun läsnäolomerkinnät tehdään ASIO -opiskelijahallintojärjestelmään. Saman sovelluksen avulla pidetään myös yhteystiedot ajan tasalla, ilmoittaudutaan valinnaisille opintojaksoille sekä tehdään harjoittelusopimukset.

 

 1. Mene JAMKin ASIO-opiskelijahallintojärjestelmään. Ruudulle aukeaa oheinen etusivun näkymä. Jos ruudulla näkyy ASIOn ponnahdusikkuna, näpäytä sinistä Päävalikkoon -linkkiä! 


 2. Valitse hiirellä näpäyttämällä valikosta kohta "Läsnä- ja poissaolo" ja ruudulle aukeaa päällimmäiseksi uusi pieni ikkuna, jossa kysytään käyttäjätunnusta ja salasanaa.  3. Kirjoita User Name -kenttään oma muotoa X1234 oleva käyttäjätunnuksesi (=opiskelijatunnus), ei siis koko sähköpostiosoitetta, ja Password -kenttään oma verkkosalasanasi. Näpäytä lopuksi hiirellä OK -painiketta. Ruudulle pitäisi nyt aueta Läsnäoloilmoittautumisikkuna. 


 4. Tarkista ensin lomakeikkunassa olevat yhteystietosi. Sinun edellytetään pitävän koko opiskelusi ajan omat yhteystietosi ajan tasalla! Lomake on laadittu ammattikorkeakoulun nuoriso-opiskelijoita varten, joilla on sekä opiskelun aikainen osoite että kotiosoite. Opettajakorkeakoulun opiskelijat täyttävät lomakkeen tiedot soveltaen. Tärkeintä on tavoittaa sinut tarvittaessa. Valmistumisvaiheessa todistuksesi postitetaan siihen osoitteeseen mikä on ASIO-järjestelmässä. Korjaa tarvittaessa tietosi yksinkertaisen tekstinkäsittelyn tapaan.

 5. Ilmoita tilastoja varten myös kotikuntasi ko. kenttään valikosta valitsemalla.

 6. Ota kantaa tietosuojaa koskeviin kohtiin. Tässä kohdassa sinulta kysytään mm. valokuvaus- ja videointilupaa.

 7. Tärkeimmät kohdat ovat ikkunan vasemmassa alanurkassa. Sieltä voit ilmoittautua läsnäolevaksi opiskelijaksi. Valitse näin syyslukukauden alkaessa sekä syys- että kevätlukukaudeksi "Läsnäoleva" (Huom! mallikuva eroaa aidosta tilanteesta!).

 8. Kuittaa lopuksi ilmoituksesi ikkunan alareunan harmaasta painonapista, jolloin ruudulle aukeaa samankaltainen näkymä, joka esittää antamasi tiedot sellaisina kuin ne olisivat, jos kuittaisit ne.

 9. Kuittaa vielä ilmoitusikkunan tiedot (jos ne ovat kunnossa) ja olet läsnäoleva opiskelija. Kun palaat Päävalikkoon, näkyy ruudulla ASIOn alkuikkuna.

 10. Kun lopetat ASIOn käytön, käytä lopetusrutiinissa LOPETA ISTUNTO -painiketta, jolloin onnistuneen lopetusprosessin lopuksi ruudulle ilmestyy 


 11. Näpäyttämällä Yes -painiketta, sulkeutuu myös selainikkuna, eikä kukaan pääse enää henkilötietoihisi käsiksi.