Ilmoittautuminen opintojaksoille

Ammatillisen opettajakorkeakoulun opintojaksoilmoittautumiset tehdään ASIO –opiskelijahallintojärjestelmässä. Saman järjestelmän avulla pidetään myös yhteystiedot ajan tasalla, ilmoittaudutaan läsnäolevaksi syys- / kevätlukukaudelle sekä tehdään harjoittelusopimukset.

Ilmoittautuminen opintojaksolle:

1. Mene JAMKin ASIO-opiskelijahallintojärjestelmään osoitteessa asio.jamk.fi. Ruudulle aukeaa oheinen etusivun näkymä. Jos ruudulla näkyy ASIOn ponnahdusikkuna, näpäytä sinistä Päävalikkoon –linkkiä.

AsioValinnaiset1

2. Valitse hiirellä näpäyttämällä kohta ”Kirjaudu sisään” ja ruudulle aukeaa päällimmäiseksi uusi pieni ikkuna, jossa kysytään käyttäjätunnusta ja salasanaa. 

3. Kirjoita User Name -kenttään oma, muotoa X1234, oleva käyttäjätunnuksesi (=opiskelijatunnus), ei siis koko sähköpostiosoitetta, ja Password -kenttään oma verkkosalasanasi. Näpäytä lopuksi hiirellä OK -painiketta.

4. Valitse seuraavaksi hiirellä näpäyttämällä vasemmasta sivuvalikosta kohta ”Opintojaksot” ja ruudulle aukeaa kuvassa alla näkyvä valintasivu.

AsioValinnaiset4 

5. Valitse sivulta alin kohta ”Koulutusala- ja yksikkökohtaiset valinnaiset opintojaksot sekä kesäopinnot” ja klikkaa ”Ilmoittaudu”.

6. Tämän jälkeen valitset sivulle avautuvasta valikosta ”Ammatillinen opettajakorkeakoulu” -> Hae opintojaksot.

AsioValinnaiset6 

7. Sinulle avautuu näkymä kaikista valittavista opintojaksosta. Valitse listalta opintojaksot, joille haluat ilmoittautua täppäämällä rastin niiden opintojaksojen kohdalle.

8. Kun olet valinnut kaikki opintojaksot, joille haluat ilmoittautua (max. 3 kpl), klikkaa alhaalta kohta ”Ilmoittaudu” ja vahvista ilmoittautuminen toiseen kertaan kysymyksen ”Haluatko todella ilmoittautua tälle opintojaksolle?” jälkeen.

9. Opintojaksoilmoittautuminen näkyy ruudulla ja olet nyt ilmoittautunut valitsemillesi opintojaksoille tai päässyt jonotuslistalle, jos opintojakso oli ilmoittautumishetkellä täynnä.

10. Kun lopetat ASIOn käytön, käytä lopetusrutiinissa ”Lopeta istunto” -painiketta.

11. Näpäyttämällä ruutuun vielä ilmestyvää ”Yes” -painiketta, sulkeutuu myös selainikkuna, eikä kukaan pääse enää henkilötietoihisi käsiksi.