Opiskelijapalvelut

Ammatillisen opettajakorkeakoulun opintoasiainkoordinaattorit palvelevat sinua seuraavissa asioissa:

Opiskelupaikan vastaanotto, lukuvuosi/-kausi-ilmoittautumiset, opintorekisterin ylläpito, opintorekisteriotteet ja suoritusmerkinnät, opiskelijatodistukset, todistuksen hakeminen, Peppi-järjestelmän toiminnot, harjoittelusopimukset, käyttäjätunnukset ja salasanat.

 

Opiskelijapalveluiden yhteystiedot

Sähköposti: opiskelijapalvelut.aokk(at)jamk.fi

 

Opintoasiainkoordinaattorit

Lahtinen Henriikka

Lahtinen Henriikka

Opintoasiainkoordinaattori, Study Affairs Coordinator
AOKK Hallinto, Administration
Ammatillinen opettajakorkeakoulu, Professional Teacher Education
+358407720598
Näytä lisää
Salminen Marika

Salminen Marika

Opintoasiainkoordinaattori, Study Affairs Coordinator
AOKK Hallinto, Administration
Ammatillinen opettajakorkeakoulu, Professional Teacher Education
+358403515261
 

Opinto-ohjaus

Opiskelusuunnitelmien teossa ja osaamistavoitteisiin pääsemisessä opiskelijoita auttaa ryhmän kouluttajien lisäksi opinto-ohjaaja.

Opinto-ohjaajan kanssa voi keskustella opettajakorkeakoulun koulutuksiin hakeutumisesta, opiskelijavalinnasta sekä opiskelun aloittamiseen ja opiskeluprosessin eri vaiheisiin liittyvistä kysymyksistä. 

Kouluttajien ohella opinto-ohjaaja vastaa opintojen ohjauksesta ja ratkoo opiskelijoiden kanssa opiskelussa mahdollisesti esiin tulevia ongelmia. Opinto-ohjaaja auttaa, jos opiskelija tarvitsee tukea tai erityisjärjestelyjä opintojen aikana. Lue lisää esteettömästä opiskelusta.

Myös jatko-opintoja suunnitellessa voi käyttää opinto-ohjaajan asiantuntemusta hyväksi.

Opinto-ohjaajan yhteystiedot

Jouhiaho Katariina

Jouhiaho Katariina

Opinto-ohjaaja, Study Counsellor
AOKK Hallinto, Administration
Ammatillinen opettajakorkeakoulu, Professional Teacher Education
+358407525358
Näytä lisää
Asiakaslupaus:
Saat minulta hakuvaiheen ohjausta (esim. hakukelpoisuuden osalta) ammatilliseen opettajan- , erityisopettajan- ja opinto-ohjaajankoulutukseen.
 

Kansainvälisyys opinnoissa

Ammatillisen opettajakorkeakoulun tavoitteena on tukea ja edistää opettajaopiskelijoiden ja jo opettajan kelpoisuuden hankkineiden valmiuksia toimia kansainvälisessä toimintaympäristössä.

Kaikille opettajakorkeakoulun opiskelijoille on opetussuunnitelmassa koulutuksen kansainvälisyyttä koskevia oppimistehtäviä ja sisältöjä. Lisäksi opiskelijoille on tarjolla kansainvälistymiseen liittyviä valinnaisia opintoja. Opettajaopiskelijoilla on myös mahdollisuus opiskella ulkomailla ammatillisen opettajakorkeakoulun yhteistyöverkoston tai opiskelijoiden omien verkostojen kautta.

Ammatillisen opettajakorkeakoulun Erasmus+ vaihtokohteet ja infomateriaali löytyvät opiskelijan Elmo-työpöydältä. Partner List -sivulla voit syöttää hakukenttään sanan "teacher education" valitaksesi ammatillisen opettajakorkeakoulun yhteistyöoppilaitokset.

Henkilökohtaista opiskelusuunnitelmaa tehdessään opiskelija voi suunnitella osan opinnoista tehtäväksi kansainvälisessä opiskelijavaihdossa. Keskustelu asiasta kannattaa aloittaa oman kouluttajan kanssa HOPS-keskustelussa tai olemalla yhteydessä opinto-ohjaajaan. Opiskelija saa lisätietoa kansainvälistymisen mahdollisuuksista Optima-verkko-opiskeluympäristöstä (AOKK Opiskelu / AOKK Studies -työtilasta). Opiskelijavaihtoon liittyvistä käytännön asioista (esim.  apurahat, hakemukset ja muut opiskelijaliikkuvuuteen liittyvät dokumentit) saa lisätietoja JAMKin kansainvälistymispalveluista.

Opintoihin liittyvistä sisällöllisistä asioista voi keskustella oman kouluttajan lisäksi ammatillisen opettajakorkeakoulun kv-koordinaattorin Graham Burnsin kanssa.

Ammatillisen opettajakorkeakoulun kv-koordinaattori

Burns Graham

Burns Graham

Projektipäällikkö, Project Manager
AOKK T&K, Research, Development & Innovations (RDI)
Ammatillinen opettajakorkeakoulu, Professional Teacher Education
+358408449255
 

Kirjasto- ja tietopalvelut

Jyväskylän ammattikorkeakoulun kirjasto toimii neljässä toimipisteessä Jyväskylässä ja Saarijärvellä. Opettajakorkeakoulua palvelee sekä laaja verkkokirjastomme että Pääkampuksen kirjasto, johon hankintaan opettajan ammatillista kehittymistä tukevaa aineistoa. Lutakossa opiskelijat saavat näppärästi apua kampuskirjastosta.

Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Pääkampuksen kirjasto
Rajakatu 35, 40200 Jyväskylä
Asiakaspalvelu: 040 552 6541

Sähköposti: kirjasto(at)jamk.fi

Lutakon kampuskirjasto
Piippukatu 2, 40100 Jyväskylä
Asiakaspalvelu: 040 552 6541

Sähköposti: kirjasto.lutakko(at)jamk.fi

» www.jamk.fi/kirjasto

» Kirjaston toimipisteiden aukioloajat

Janet-tietokannasta löydät Jyväskylän ammattikorkeakoulun kirjaston painetut ja elektroniset aineistot. Voit myös uusia lainoja, varata kirjoja tai vaikkapa kerätä hyödyllisiä lähteitä oppimistehtäviäsi varten. Voit hyödyntää myös oman paikkakuntasi kirjastoa ja valtakunnallista Finna palvelua opiskelumateriaalin hankkimisessa.

Ammatillisen opettajakorkeakoulun tiedonlähteet on koottu omaksi ryhmäkseen ja ne ovat Oppiminen ja ohjaus -sivulla.

Verkkomateriaalia varten et tarvitse kirjastokorttia, vaan saat suurimman osan siitä käyttöösi kirjautumalla tietokantaamme JAMKin henkilökohtaisilla verkkotunnuksillasi.

Paikan päällä voit lainata aineistoa kirjastokortilla.
Mobiilikirjastokortti on mahdollista hankkia myös Tuudo-palvelussa!

Apua tiedonhankintaan - kirjasto kouluttaa

Syksyisin kirjasto järjestää opettajakorkeakoulun uusille opiskelijoille pyynnöstä koulutusta Jyväskylässä tai etänä verkossa. Koulutus on erinomainen mahdollisuus päivittää tiedonhakutaitoja.

Kirjaston Opparisaunassa myös opettajakorkeakoulun opiskelijalla on mahdollisuus saada henkilökohtaista tiedonhankinnan opastusta.

 

JAMKO ja SOOL

Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijakunta - JAMKO toimii koko ammattikorkeakoulun opiskelijoiden edunvalvojana.

Opiskelijakunnalla on lakisääteinen asema ja tehtävät. Tärkeimpiä tehtäviä ovat opiskelijajäsenten valinta ammattikorkeakoulun monijäsenisiin toimielimiin, opiskelijoiden edunvalvonta ja ajankohtaisista asioista tiedottaminen. Lakisääteisten tehtävien lisäksi JAMKO järjestää vapaa-ajan toimintaa.  

Ylintä päätäntävaltaa opiskelijakunnassa käyttää edustajisto. Edustajisto valitsee hallituksen vuodeksi kerrallaan vastaamaan jokapäiväisestä hallinnosta.

» Lisätietoja JAMKOn www-sivuilta

Opettajaksi opiskelevan on mahdollista liittyä myös Suomen Opettajiksi Opiskelevien Liitto SOOL Ry:n jäseneksi.

» Lisätietoja www.sool.fi