YAMK-opiskelijalle

Hienoa, että valitsit JAMKin ja saamme sinun joukkoomme! Etene tällä sivulla olevien ohjeiden mukaan. Kiinnitäthän huomiota annettuihin määräpäiviin. Niitä noudattamalla varmistat opiskelupaikkasi.

Tutustu myös opinto-oppaaseen, jonka yhdellä sivuista olet jo nyt. Opinto-oppaaseen on koottu kaikille opiskelijoille yhteiset tiedot, joita tulet tarvitsemaan koko opiskelusi ajan. Nyt sinun kannattaa perehtyä erityisesti alle koottuihin asioihin.

Vahvista opiskelupaikkasi Opintopolku.fi -palvelussa

Ota suomenkielisten tutkintojen opiskelupaikka vastaan Opintopolku.fi -palvelussa 22.7.2020 klo 15.00 mennessä. Jos tulet valituksi varasijalta, noudata erikseen saamaasi aikataulua. Huom! Päivämäärä on muuttunut aiemmin ilmoitetusta.

Opintopolku. fi toimii pankkitunnuksilla. Jos sinulla ei ole pankkitunnuksia, ota viipymättä yhteyttä opiskelijapalveluihin. Huomioi myös tällöin, että opiskelupaikka täytyy vahvistaa 22.7. klo 15.00 mennessä.

Lue ennen paikan vastaanottoa huolellisesti Opintopolun ohjeet:

Ilmoittaudu läsnäolevaksi opiskelijaksi

Opiskelupaikan varmistamisen jälkeen ilmoittaudu Opintopolku.fi -palvelussa läsnäolevaksi opiskelijaksi viimeistään tiistaina 22.7.2020 klo 15.00.

Voit myös ilmoittautua poissaolevaksi opiskelijaksi perustellusta syystä. Mahdollinen poissaolodokumentti (armeija, raskaus, oma sairaus) on toimitettava 22.7. klo 15.00 mennessä opiskelijapalveluihin. Lisätietoa poissaolo-oikeudesta ja käypäisistä poissaolodokumenteista löydät opinto-oppaastamme.

Lataa tutkinto- ja työtodistuskopiot hakemuksellesi

Lataa Opintopolussa yhteishaun hakemuksellesi kopiot / kuvat työtodistuksistasi (väh. 24 kk alan työkokemusta korkeakoulututkinnon jälkeen) sekä tarvittaessa opistotutkintotodistuksestasi paikan vastaanoton määräaikaan 22.7.2020 klo 15.00 mennessä. Suomessa tehdyn korkeakoulututkinnon tiedot tarkistamme suoraan valtakunnallisesta järjestelmästä, eli siitä emme tarvitse kopiota.

Jos olet saanut opiskelupaikan varasijalta, noudata saamaasi erillistä aikataulua.

Esitä alkuperäiset todistukset

Esitä alkuperäiset todistukset opiskelijapalveluissa ennen opintojen alkua tai viimeistään opintojen aloitusviikolla. Ota tällöin mukaasi myös henkilöllisyystodistus (esim. ajokortti tai passi).

Opiskelijavalinta on ehdollinen siihen saakka, kunnes todistukset on tarkistettu ja todistuskopioita verrattu alkuperäisiin todistuksiin. Korkeakoulu purkaa opiskelijavalintapäätöksen, mikäli hakija ei toimita todistuksia tai on antanut haussa virheellisiä tietoja ja ei oikein tiedoin olisi oikeutettu saamaansa opiskelupaikkaan.

Nouda JAMKin käyttäjätunnus ja kirjaudu Elmoon

Lue JAMKin verkon käyttösäännöt ja Vetuma-ohje käyttäjätunnuksen hakemisesta. Voit hakea käyttäjätunnuksen, kun olet ottanut paikan vastaan, ilmoittautunut läsnäolevaksi ja kun olet saanut sähköpostiisi viestin, että tunnus on haettavissa Vetumasta.

Vetuma-tunnistautumispalvelu toimii pankkitunnuksilla. Jos sinulla ei ole pankkitunnuksia, ota yhteys opiskelijapalveluihin.

Elmo-palveluun pääset kirjautumaan käyttäjätunnuksellasi. Siellä on uuden opiskelijan sivusto, joka sisältää tarkat opintojesi aloittamispäivät, kellonajat ja paikat sekä aloituspäivien ohjelmat. Elmosta löydät myös opettajien yhteystiedot.

Elmo on jokaisen opiskelijan henkilökohtainen verkkopalvelu, jonka kautta saat ulottuvillesi mm. korkeakoulun uutiset, ohjeet ja sähköisen asioinnin.

Tee ennakkotehtävät

Ennakkotehtävät ovat ensimmäisiä opintoihisi liittyvä tehtäviä. Ne sisältävät kysymyksen aiemmista opinnoista ja työkokemuksesta, joten varaudu hieman pidempään vastausaikaan. Ennakkotehtävät antavat sinulle hyvän käsityksen tulevista opinnoistasi. Parhaiten vastaaminen onnistuu tietokoneella, mutta jotkut tehtävät voit tehdä myös mobiililaitteeltasi. Tehtäviä käyt läpi opettajasi kanssa opintojen alussa.

 

Ennakkotehtävä yamk Ennakkotehtävän avulla tutustut mm. tutkinto-ohjelmasi opintosuunnitelmaan. Tehtävän deadline on 9.8. Avaa
Digitaidot-testi Testaa digitaitosi ja tutustu tulosten perusteella Oppijan työkaluihin. Deadline sama kuin yllä. Avaa

Tietoa opiskelun alkutaipaleelle opinto-oppaassa

JAMKin palveluita ja muuta informaatiota

JAMK tutuksi - opiskelijan palvelut

Voit katsoa videon myös täältä »