AMK-opiskelijalle

Hienoa saada sinut joukkoomme! Etene tällä sivulla olevien ohjeiden mukaan. Kiinnitäthän huomiota annettuihin määräpäiviin, niitä noudattamalla varmistat opiskelupaikkasi.

Tutustu myös opinto-oppaaseen, jonka yhdellä sivuista olet jo nyt. Opinto-oppaaseen on koottu kaikille opiskelijoille yhteiset tiedot, joita tulet tarvitsemaan koko opiskelusi ajan. Nyt sinun kannattaa perehtyä erityisesti alle koottuihin asioihin.

Vahvista opiskelupaikkasi Opintopolku.fi -palvelussa

Ota suomenkielisten tutkintojen opiskelupaikka vastaan Opintopolku.fi -palvelussa 22.7.2020 klo 15.00 mennessä. Jos tulet valituksi varasijalta, noudata erikseen saamaasi aikataulua. Huom! Päivämäärä on muuttunut aiemmin ilmoitetusta.

Opintopolku. fi toimii pankkitunnuksilla. Jos sinulla ei ole pankkitunnuksia, ota viipymättä yhteyttä opiskelijapalveluihin. Huomioi myös tällöin, että opiskelupaikka täytyy vahvistaa 22.7. klo 15.00 mennessä.

Lue ennen paikan vastaanottoa huolellisesti Opintopolun ohjeet:

Ilmoittaudu läsnäolevaksi opiskelijaksi

Opiskelupaikan varmistamisen jälkeen ilmoittaudu Opintopolku.fi -palvelussa läsnäolevaksi opiskelijaksi viimeistään tiistaina 22.7.2020 klo 15.00.

Voit myös ilmoittautua poissaolevaksi opiskelijaksi perustellusta syystä. Mahdollinen poissaolodokumentti (armeija, raskaus, oma sairaus) on toimitettava 22.7. klo 15.00 mennessä opiskelijapalveluihin. Lisätietoa poissaolo-oikeudesta ja käypäisistä poissaolodokumenteista löydät opinto-oppaastamme.

Lataa todistuskopiot hakemukselle

Lataa Opintopolussa yhteishaun hakemuksellesi kopiot / kuvat haussa käyttämistäsi todistuksistasi paikan vastaanoton määräaikaan 22.7.2020 klo 15.00 mennessä. Jos olet suorittanut suomalaisen ylioppilastutkinnon vuonna 1990 tai sen jälkeen tai ammatillisen perustutkinnon vuoden 2018 jälkeen, sinun ei tarvitse liittää todistuskopioita, vaan saamme tiedot suoraan rekisteristä.

Jos olet saanut opiskelupaikan varasijalta, noudata saamaasi erillistä aikataulua.

Esitä alkuperäiset todistukset

Esitä alkuperäiset todistukset (paitsi yo-tutkinnon suorittaneet v. 1990 tai sen jälkeen / ammatillisen perustutkinnon suorittaneet v. 2018 jälkeen) opiskelijapalveluissa ennen opintojen alkua tai viimeistään opintojen aloitusviikolla. Ota tällöin mukaasi myös henkilöllisyystodistus (esim. ajokortti tai passi).

Opiskelijavalinta on ehdollinen siihen saakka, kunnes todistukset on tarkistettu ja todistuskopioita verrattu alkuperäisiin todistuksiin. Korkeakoulu purkaa opiskelijavalintapäätöksen, mikäli hakija ei toimita todistuksia tai on antanut haussa virheellisiä tietoja ja ei oikein tiedoin olisi oikeutettu saamaansa opiskelupaikkaan.

Nouda JAMKin käyttäjätunnus ja kirjaudu Elmoon

Lue JAMKin verkon käyttösäännöt ja Vetuma-ohje käyttäjätunnuksen hakemisesta. Voit hakea käyttäjätunnuksen ja muuttaa salasanan, kun olet ottanut paikan vastaan, ilmoittautunut läsnäolevaksi ja kun olet saanut sähköpostiisi viestin, että tunnus on haettavissa Vetumasta.

Vetuma-tunnistautumispalvelu toimii pankkitunnuksilla. Jos sinulla ei ole pankkitunnuksia, ota yhteys opiskelijapalveluihin.

Elmo-palveluun pääset kirjautumaan käyttäjätunnuksellasi. Siellä on uuden opiskelijan sivusto, joka sisältää tarkat opintojesi aloittamispäivät, kellonajat ja paikat sekä orientaatioviikon ohjelmat.

Elmosta löydät myös tutoreiden terveiset ja tiedot ikiomasta some-ryhmästäsi - tutustu tutoreihin ja opiskeluryhmääsi jo etukäteen!

Elmo on jokaisen opiskelijan henkilökohtainen verkkopalvelu, jonka kautta saat ulottuvillesi mm. korkeakoulun uutiset, ohjeet, sähköisen asioinnin ja lukujärjestyksen.

Tee ennakkotehtävät

Ennakkotehtävät ovat ensimmäisiä opintoihisi liittyviä, orientoivia tehtäviä. Monimuoto-opintojen ennakkotehtäviin sisältyy kysymys aiemmista opinnoista ja työkokemuksesta, joten varaudu hieman pidempään vastausaikaan. Ennakkotehtävät liittyvät Osaajana kehittyminen -opintojaksoon, ja ne antavat sinulle hyvän käsityksen tulevista opinnoistasi. Parhaiten vastaaminen onnistuu tietokoneella, mutta jotkut tehtävistä voi hoitaa myös mobiililaitteelta. Tehtäviä käyt läpi opettajatutorisi kanssa opintojen alussa.

Oletko tekniikan alan opiskelija? Sinun täytyy orientoivien ennakkotehtävien lisäksi tehdä Matematiikkaan valmentavat opinnot, mikäli tietyt edellytykset täyttyvät. Ohjeistuksen opintojakson suorittamisesta löydät uuden opiskelijan Elmosta (vaatii kirjautumisen). Tuudon Uuden opiskelijan orientaatiopolusta on myös linkki Elmoon.


Ennakkotehtävä amk Ennakkotehtävän avulla tutustut mm. tutkinto-ohjelmasi opintosuunnitelmaan. Tämä tehtävä tulee olla tehtynä a) päiväopiskelijat 16.8. ja b) monimuoto-opiskelijat 9.8. mennessä. Avaa
Digitaidot-testi Testaa digitaitosi ja tutustu tulosten perusteella Oppijan työkaluihin. Tämän tehtävän määräpäivät ovat samat kuin yllä. Avaa

JAMKin palveluita ja muuta informaatiota

JAMK tutuksi - opiskelijan palvelut

Voit katsoa videon myös täältä »