AMK-opiskelijalle

Hienoa saada sinut joukkoomme! Etene tällä sivulla olevien ohjeiden mukaan. Kiinnitäthän huomiota annettuihin määräpäiviin, niitä noudattamalla varmistat opiskelupaikkasi.

Tutustu myös opinto-oppaaseen, jonka yhdellä sivuista olet jo nyt. Opinto-oppaaseen on koottu kaikille opiskelijoille yhteiset tiedot, joita tulet tarvitsemaan koko opiskelusi ajan. Nyt sinun kannattaa perehtyä erityisesti alle koottuihin asioihin.

Vahvista opiskelupaikkasi Opintopolku.fi -palvelussa

Ota suomenkielisten tutkintojen opiskelupaikka vastaan Opintopolku.fi -palvelussa 4.12.2020 klo 15.00 mennessä. Jos tulet valituksi varasijalta, noudata erikseen saamaasi aikataulua. 

Opintopolku. fi toimii pankkitunnuksilla. Jos sinulla ei ole pankkitunnuksia, ota viipymättä yhteyttä opiskelijapalveluihin. Huomioi myös tällöin, että opiskelupaikka täytyy vahvistaa 4.12. klo 15.00 mennessä.

Lue ennen paikan vastaanottoa huolellisesti Opintopolun ohjeet:

Ilmoittaudu läsnäolevaksi opiskelijaksi

Opiskelupaikan varmistamisen jälkeen ilmoittaudu Opintopolku.fi -palvelussa läsnäolevaksi opiskelijaksi viimeistään tiistaina 4.12.2020 klo 15.00.

Voit myös ilmoittautua poissaolevaksi opiskelijaksi perustellusta syystä. Mahdollinen poissaolodokumentti (armeija, raskaus, oma sairaus) on toimitettava 4.12. klo 15.00 mennessä opiskelijapalveluihin. Lisätietoa poissaolo-oikeudesta ja käypäisistä poissaolodokumenteista löydät opinto-oppaastamme.

Lataa todistuskopiot hakemukselle

Jos olet suorittanut yo-tutkinnon v. 1989 jälkeen tai ammatillisen tutkinnon v. 2017 jälkeen, sinun ei tarvitse toimittaa tutkintotodistuksesta kopiota. Mikäli olet suorittanut jonkin muun tutkinnon, sinun tulee ladata kopio tutkintotodistuksestasi Opintopolun hakemuksellesi 4.12.2020 klo 15 mennessä. Jos olet toimittanut liitteen jo hakuaikana, sinun ei tarvitse toimittaa sitä enää uudelleen.

Mikäli valmistut hakusyksynä, lataa hakemuksellesi kopiot / kuvat  lopullisista tutkintotodistuksista 28.12.2020 klo 15.00 mennessä. 

Jos olet saanut opiskelupaikan varasijalta, noudata saamaasi erillistä aikataulua.

Esitä alkuperäiset todistukset tarvittaessa

Tarkistamme tutkintotodistukset valtakunnallisesta suoritusrekisteristä tai toimittamistasi todistuskopioista. Mikäli sinun tulee esittää alkuperäiset todistukset, olemme yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse. 

Opiskelijavalinta on ehdollinen siihen saakka, kunnes todistukset on tarkistettu. Korkeakoulu purkaa opiskelijavalintapäätöksen, mikäli hakija on antanut haussa virheellisiä tietoja ja ei oikein tiedoin olisi oikeutettu saamaansa opiskelupaikkaan.

Nouda JAMKin käyttäjätunnus ja kirjaudu Elmoon

Lue JAMKin verkon käyttösäännöt ja Vetuma-ohje käyttäjätunnuksen hakemisesta. Voit hakea käyttäjätunnuksen ja muuttaa salasanan, kun olet ottanut paikan vastaan, ilmoittautunut läsnäolevaksi ja kun olet saanut sähköpostiisi viestin, jossa kerrotaan, että opiskelupaikkasi on rekisteröity tai että tunnus on haettavissa Vetumasta.

Vetuma-tunnistautumispalvelu toimii pankkitunnuksilla. Jos sinulla ei ole pankkitunnuksia, ota yhteys opiskelijapalveluihin.

Elmo-palveluun pääset kirjautumaan käyttäjätunnuksellasi. Siellä on uuden opiskelijan sivusto, joka sisältää tarkat opintojesi aloittamispäivät, kellonajat ja paikat sekä orientaatioviikon ohjelmat.

Elmosta löytyy myös joillekin ryhmille suunnattuja tutoreiden terveisiä (lähinnä AMK-opiskelijat) - tutustu tutoreihin ja opiskeluryhmääsi jo etukäteen!

Elmo on jokaisen opiskelijan henkilökohtainen verkkopalvelu, jonka kautta saat ulottuvillesi mm. korkeakoulun uutiset, ohjeet, sähköisen asioinnin ja lukujärjestyksen.

Tee ennakkotehtävät

Ennakkotehtävät ovat ensimmäisiä opintoihisi liittyviä, orientoivia tehtäviä. Monimuoto-opintojen ennakkotehtäviin sisältyy kysymys aiemmista opinnoista ja työkokemuksesta, joten varaudu hieman pidempään vastausaikaan. Ennakkotehtävät liittyvät Osaajana kehittyminen -opintojaksoon, ja ne antavat sinulle hyvän käsityksen tulevista opinnoistasi. Parhaiten vastaaminen onnistuu tietokoneella, mutta jotkut tehtävistä voi hoitaa myös mobiililaitteelta. Tehtäviä käyt läpi opettajatutorisi kanssa opintojen alussa.

Oletko tekniikan alan opiskelija? Sinun täytyy orientoivien ennakkotehtävien lisäksi tehdä Matematiikkaan valmentavat opinnot, mikäli tietyt edellytykset täyttyvät. Ohjeistuksen opintojakson suorittamisesta löydät uuden opiskelijan Elmosta (vaatii kirjautumisen). Tuudon Uuden opiskelijan orientaatiopolusta on myös linkki Elmoon.


Ennakkotehtävä amk Ennakkotehtävän avulla tutustut mm. tutkinto-ohjelmasi opintosuunnitelmaan. Deadline 15. joulukuuta klo 24:00 Avaa
Digitaidot-testi Testaa digitaitosi ja tutustu tulosten perusteella Oppijan työkaluihin. Deadline 31. joulukuuta. Avaa

JAMKin palveluita ja muuta informaatiota

JAMK tutuksi - opiskelijan palvelut

Voit katsoa videon myös täältä »

JAMKOn esittelyvideo

Katso, mikä JAMKO on ja mitä JAMKOssa tehdään.

Voit katsoa videon myös täältä »

Turvallisuus JAMKissa

Näin edistät kaikkien turvallisuutta opiskeluympäristössä.

Voit katsoa videon myös täältä »

Maksuttomat sovellukset opiskelijalle

O365

JAMKin opiskelijana saat O365-palvelun kautta sovellukset (Word, Excel, PowerPoint) maksutta käyttöösi opintojen ajaksi omalle kotikoneellesi. Miten - katso ohje Helpdeskistä.

Tuudo

Tuudo on mobiilisovellus, joka kokoaa opiskelijoiden  käytetyimmät palvelut opintoihin ja opiskelun arkeen liittyen. Sovelluksen voit ladata GooglePlay - ja AppStore -verkkokaupoista.

Duuni Keski-Suomi

Duuni Keski-Suomi on opiskelijoille ja työnantajille suunnattu helppokäyttöinen ja reaaliaikainen rekrytointipalvelu. Opiskelija tekee palveluun oman profiilin, jonka avulla voi hakea työ- ja harjoittelupaikkoihin. Katso ohjeet Elmosta (vaatii kirjautumisen). Palvelu toimii Tiitus Students -mobiiliapissa, jonka löydät verkkokaupoista.

Muita hyödyllisiä työvälineitä

Tutustu jo nyt myös muihin opiskelijan monipuolisiin työvälineisiin ohjeineen. Täältä löydät oppijan työkalut, mm. verkko-opintoihin mainioita vinkkejä: Oppimista tukevat työkalut ja ohjeet.