AMK-opiskelijalle

Hienoa saada sinut joukkoomme! Etene tällä sivulla olevien ohjeiden mukaan. Kiinnitäthän huomiota annettuihin määräpäiviin, niitä noudattamalla varmistat opiskelupaikkasi.

Tutustu myös opinto-oppaaseen, jonka yhdellä sivuista olet jo nyt. Opinto-oppaaseen on koottu kaikille opiskelijoille yhteiset tiedot, joita tulet tarvitsemaan koko opiskelusi ajan. Nyt sinun kannattaa perehtyä erityisesti alle koottuihin asioihin.

Vahvista opiskelupaikkasi Opintopolku.fi -palvelussa

Ota opiskelupaikka vastaan Opintopolku.fi -palvelussa 9.12.2019 klo 15.00 mennessä. Jos tulet valituksi varasijalta, noudata erikseen saamaasi aikataulua.

Opintopolku. fi toimii pankkitunnuksilla. Jos sinulla ei ole pankkitunnuksia, ota viipymättä yhteyttä opiskelijapalveluihin. Huomioi myös tällöin, että opiskelupaikka täytyy vahvistaa 9.12. klo 15.00 mennessä.

Lue ennen paikan vastaanottoa huolellisesti Opintopolun ohjeet:

Ilmoittaudu läsnäolevaksi opiskelijaksi

Opiskelupaikan varmistamisen jälkeen ilmoittaudu Opintopolku.fi -palvelussa läsnäolevaksi opiskelijaksi viimeistään tiistaina 9.12.2019 klo 15.00.

Voit myös ilmoittautua poissaolevaksi opiskelijaksi perustellusta syystä. Mahdollinen poissaolodokumentti (armeija, raskaus, oma sairaus) on toimitettava 9.12. klo 15.00 mennessä opiskelijapalveluihin. Lisätietoa poissaolo-oikeudesta ja käypäisistä poissaolodokumenteista löydät opinto-oppaastamme.

Toimita todistuskopiot

Toimita kopiot todistuksistasi JAMKin opiskelijapalveluihin saamasi valintasähköpostiviestin ohjeiden mukaisesti 9.12.2019 klo 15.00 mennessä. Vuonna 1990 tai sen jälkeen Suomessa lukion ja ylioppilastutkinnon suorittaneiden ei tarvitse lähettää kopioita eikä näyttää alkuperäisiä tutkintotodistuksia, vaan saamme tiedot suoraan ylioppilastutkintorekisteristä.

Todistuskopioita ei palauteta. Otamme yhteyttä vain, jos todistuksissa on jotain kysyttävää. Jos tuot dokumentteja paikan päälle, ota mukaan alkuperäiset todistuksesi, jotta ne voidaan katsoa samalla kertaa.

(HUOM! Mikäli sait opiskelupaikan restonomin tai tradenomin monimuotototeutuksesta, lähetä myös työtodistukset. Katso ohjeet työkokemuksen laskemiseen koulutusten linkeistä edellä.)

Esitä alkuperäiset todistukset

Esitä alkuperäiset todistukset (paitsi lukion ja yo-tutkinnon suorittaneet) opiskelijapalveluissa ennen opintojen alkua tai viimeistään opintojen aloitusviikolla. Ota tällöin mukaasi myös henkilöllisyystodistus (esim. ajokortti tai passi).

Opiskelijavalinta on ehdollinen siihen saakka, kunnes todistukset on tarkistettu ja todistuskopioita verrattu alkuperäisiin todistuksiin. Korkeakoulu purkaa opiskelijavalintapäätöksen, mikäli hakija ei toimita todistuksia tai on antanut haussa virheellisiä tietoja ja ei oikein tiedoin olisi oikeutettu saamaansa opiskelupaikkaan.

Jos olet saanut opiskelupaikan varasijalta, noudata saamaasi erillistä aikataulua.

Nouda JAMKin käyttäjätunnus ja kirjaudu Elmoon

Lue JAMKin verkon käyttösäännöt ja Vetuma-ohje käyttäjätunnuksen hakemisesta. Voit hakea käyttäjätunnuksen, kun olet ottanut paikan vastaan ja ilmoittautunut läsnäolevaksi.

Vetuma-tunnistautumispalvelu toimii pankkitunnuksilla. Jos sinulla ei ole pankkitunnuksia, ota yhteys opiskelijapalveluihin.

Elmo-palveluun pääset kirjautumaan käyttäjätunnuksellasi. Siellä on uuden opiskelijan sivusto, joka sisältää tarkat opintojesi aloittamispäivät, kellonajat ja paikat sekä orientaatioviikon ohjelmat.

Elmosta löydät myös tutoreiden terveiset ja tiedot ikiomasta some-ryhmästäsi - tutustu tutoreihin ja opiskeluryhmääsi jo etukäteen!

Elmo on jokaisen opiskelijan henkilökohtainen verkkopalvelu, jonka kautta saat ulottuvillesi mm. korkeakoulun uutiset, ohjeet, sähköisen asioinnin ja lukujärjestyksen.

Tee ennakkotehtävät

Ennakkotehtävät ovat ensimmäisiä opintoihisi liittyviä, orientoivia tehtäviä. Monimuoto-opintojen ennakkotehtäviin sisältyy kysymys aiemmista opinnoista ja työkokemuksesta, joten varaudu hieman pidempään vastausaikaan. Ennakkotehtävät liittyvät Osaajana kehittyminen -opintojaksoon, ja ne antavat sinulle hyvän käsityksen tulevista opinnoistasi. Parhaiten vastaaminen onnistuu tietokoneella, mutta jotkut tehtävistä voi hoitaa myös mobiililaitteelta. Tehtäviä käyt läpi opettajatutorisi kanssa opintojen alussa.

Oletko tekniikan alan opiskelija? Sinun täytyy orientoivien ennakkotehtävien lisäksi tehdä matematiikan ennakkotehtävä. Matematiikan ennakkotehtävästä löydät tarkemmat tiedot uuden opiskelijan Elmosta (vaatii kirjautumisen). Tuudon Uuden opiskelijan orientaatiopolusta on myös linkki Elmoon.


Digitaidot-testi Testaa digitaitosi ja tutustu tulosten perusteella Oppijan työkaluihin. Avaa
Ennakkotehtävä amk Ennakkotehtävän avulla tutustut mm. tutkinto-ohjelmasi opintosuunnitelmaan. Avaa

Opiskelijoiden kansainvälinen JAMK

Kiinnostaako kansainvälistymisen mahdollisuudet opinnoissa? Lue lisää mm. vaihto-opiskelusta, harjoittelusta ulkomailla, kansainvälisistä kaksoistutkinnoista sekä kotikansainvälistymisestä!