Avoimen AMKin väylän kautta aloittavalle opiskelijalle, suomenkieliset AMK- ja YAMK -tutkinnot

Tervetuloa aloittamaan tutkinto-opinnot! Tällä sivulla ovat ohjeet opiskelupaikan vastaanottoon ja ilmoittautumiseen. Etene ohjeiden mukaan. Kiinnitäthän huomiota annettuihin määräpäiviin, niitä noudattamalla varmistat opiskelupaikkasi.

1 Opiskelupaikan vastaanottaminen

Ota opiskelupaikka vastaan  Opintopolku.fi -palvelussa 3.12.2021 klo 15.00 mennessä. Jos tulet valituksi varasijalta, noudata erikseen saamaasi aikataulua.

Opintopolku. fi toimii pankkitunnuksilla. Jos sinulla ei ole pankkitunnuksia, ota viipymättä yhteyttä opiskelijapalveluihin. Huomioi myös tällöin, että opiskelupaikka täytyy vahvistaa 3.12.2021 klo 15.00 mennessä. Jos sinulla on ongelmia Opintopolkuun kirjautumisessa, otathan heti yhteyttä!

Huomaathan, että yhden korkeakoulupaikan säännös estää sinua ottamasta useita opiskelupaikkoja vastaan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta. Jos siis olet hakenut myös yhteishaussa ja haluat ottaa mahdollisesti yhteishaun kautta tarjottavan paikan vastaan, sinun kannattaa odottaa paikan vastaanottamisen kanssa, kunnes kaikkien hakujen tulokset ovat selvillä ja voit valita minkä paikan otat vastaan. Muistathan kuitenkin paikan vastaanottamisen määräajan.

2 Läsnä- tai poissaoloilmoittautuminen

Opiskelupaikan varmistamisen jälkeen ilmoittaudu Opintopolku.fi -palvelussa läsnäolevaksi opiskelijaksi viimeistään 3.12.2021 klo 15.00.

Voit myös ilmoittautua poissaolevaksi opiskelijaksi perustellusta syystä. Mahdollinen poissaolodokumentti (armeija, raskaus, oma sairaus) on toimitettava 3.12.2021 klo 15.00 mennessä. Lisätietoa poissaolo-oikeudesta löydät opinto-oppaastamme.

3 Hakutietojen tarkistaminen

JAMK tarkistaa opintopisteet suoraan Peppi-opintotietorekisteristä

Jos olet suorittanut avoimen AMKin opintosi JAMKissa, tarkistamme avoimen AMKin opintopistemäärän suoraan opintosuoritusrekisteristä. AMK-tutkintoihin hakiessa opintosuoritusotteella tulee näkyä 55 op haettavaan tutkinto-ohjelmaan soveltuvia avoimen AMKin opintoja viimeistään 20.12.2021 mennessä. YAMK-ohjelmissa vaadittava opintopistemäärä on 20 tai 30 op tutkinto-ohjelmasta riippuen.

Muualla kuin JAMKissa opinnot suorittaneiden tulee toimittaa lopullinen opintosuoristusote 20.12.2021 klo 15 mennessä. 

Muista, että valinta on ehdollinen siihen saakka kunnes lopullinen opintosuoritusote on tarkistettu. Mikäli vaadittavia opintoja ei ole näkyvissä opintosuoritusotteella 20.12.2021 tai YAMK-tutkintoon hakevalla ei täyty pohjakoulutus- ja työkokemusvaatimus, tarjottu ehdollinen opiskelupaikka perutaan.

4 Käyttäjätunnus, ilmoittautuminen opintojaksoille ja suoritettujen opintojen siirtäminen

Tutkinto-opiskelijan opiskeluoikeutesi alkaa lukukauden alussa.

Mikäli olet suorittanut avoimen AMKin opinnot JAMKissa ja sinulla on aktiivisena oleva opiskeluoikeus, käyttäjätunnuksesi ei vaihdu. Uusi käyttäjätunnus muodostuu, mikäli käyttäjätunnuksesi on ehtinyt sulkeutua. Lisätietoa useamman opiskeluoikeuden näkymisestä Pepissä löydät Pepin ohjeista.

Mikäli sinulla ei ole voimassa olevaa JAMKin käyttäjätunnusta, lue JAMKin verkon käyttösäännöt ja Vetuma-ohje käyttäjätunnuksen hakemisesta. Vetuma-palvelu toimii pankkitunnuksilla. Jos sinulla ei ole pankkitunnuksia, ota yhteys opiskelijapalveluihin. Voit hakea uuden käyttäjätunnuksesi sekä asettaa uuden salasanan, kun olet saanut sähköpostiisi viestin, jossa kerrotaan, että opiskelupaikkasi on rekisteröity tai että tunnus on haettavissa Vetumasta.

Käyttäjätunnuksen tarvitset päästäksesi Elmo-opiskelijaintraan. Siellä on uuden opiskelijan sivusto, josta löydät tarkempaa tietoa opintojen aloittamisesta.  Lisätietoa opintojaksoilmoittautumisista saat omalta opettajatutoriltasi.

Jyväskylän ammattikorkeakoulun avoimessa AMKissa suoritetut tutkintoon soveltuvat opinnot siirretään opiskelijapalveluiden toimesta uuteen opintorekisteriin opintojen alkaessa. Mikäli olet suorittanut opintoja muissa korkeakouluissa, keskustele hyväksiluvuista oman opettajatutorisi kanssa.

JAMKin palveluita ja muuta informaatiota

Opiskelijapalveluiden orientaatio

Voit katsoa videon myös täältä »

Maksuttomat sovellukset opiskelijalle

Office365 ProPlus

JAMKin opiskelijana saat Office-sovellukset käyttöösi maksutta. Office-paketti sisältää mm. seuraavat Office-tuotteet: Word, Excel, Powerpoint, Outlook, InfoPath, Access, Skype for Business, Publisher, OneNote. Lisenssi sallii asennuksen viiteen laitteeseen (pc/mac/mobiililaite) ja käyttöoikeus on voimassa opintojen ajan. Miten - katso ohje Helpdeskistä.

Tuudo

Arki muuttuu kerralla helpommaksi, kun löydät kaikki tärkeimmät opinnoissa tarvitsemasi palvelut puhelimestasi. Tuudosta löydät mm. oman lukujärjestyksesi ja kurssi-ilmoittautumisen. Tuudo toimii Android- ja iOS-mobiililaitteissa ja sen voi ladata Google Play Storesta, Apple App Storesta sekä Huawei AppGallerysta.

Muita hyödyllisiä työvälineitä

Tutustu jo nyt myös muihin opiskelijan monipuolisiin työvälineisiin ohjeineen. Täältä löydät oppijan työkalut, mm. verkko-opintoihin mainioita vinkkejä: Oppimista tukevat työkalut ja ohjeet.