Avoimen AMKin väylän kautta aloittavalle opiskelijalle, suomenkieliset AMK- ja YAMK -tutkinnot

Tervetuloa aloittamaan tutkinto-opinnot! Tällä sivulla ovat ohjeet opiskelupaikan vastaanottoon ja ilmoittautumiseen. Etene ohjeiden mukaan. Kiinnitäthän huomiota annettuihin määräpäiviin, niitä noudattamalla varmistat opiskelupaikkasi.

1 Opiskelupaikan vastaanottaminen

Ota opiskelupaikka vastaan  Opintopolku.fi -palvelussa 16.7.2021 klo 15.00 mennessä. Jos tulet valituksi varasijalta, noudata erikseen saamaasi aikataulua.

Opintopolku. fi toimii pankkitunnuksilla. Jos sinulla ei ole pankkitunnuksia, ota viipymättä yhteyttä opiskelijapalveluihin. Huomioi myös tällöin, että opiskelupaikka täytyy vahvistaa 16.7.2021 klo 15.00 mennessä. Jos sinulla on ongelmia Opintopolkuun kirjautumisessa, otathan heti yhteyttä!

Huomaathan, että yhden korkeakoulupaikan säännös estää sinua ottamasta useita opiskelupaikkoja vastaan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta. Jos siis olet hakenut myös yhteishaussa ja haluat ottaa mahdollisesti yhteishaun kautta tarjottavan paikan vastaan, sinun kannattaa odottaa paikan vastaanottamisen kanssa, kunnes kaikkien hakujen tulokset ovat selvillä ja voit valita minkä paikan otat vastaan. Muistathan kuitenkin paikan vastaanottamisen määräajan.

2 Läsnä- tai poissaoloilmoittautuminen

Opiskelupaikan varmistamisen jälkeen ilmoittaudu Opintopolku.fi -palvelussa läsnäolevaksi opiskelijaksi viimeistään 16.7.2021 klo 15.00.

Voit myös ilmoittautua poissaolevaksi opiskelijaksi perustellusta syystä. Mahdollinen poissaolodokumentti (armeija, raskaus, oma sairaus) on toimitettava 16.7.2021 klo 15.00 mennessä. Lisätietoa poissaolo-oikeudesta löydät opinto-oppaastamme.

3 Hakutietojen tarkistaminen

JAMK tarkistaa opintopisteet suoraan Peppi-opintotietorekisteristä

Jos olet suorittanut avoimen AMKin opintosi JAMKissa, tarkistamme avoimen AMKin opintopistemäärän suoraan opintosuoritusrekisteristä. Opintosuoritusotteella tulee näkyä 55 op tutkinto-ohjelmaan soveltuvia avoimen AMKin opintoja viimeistään 20.6.2021 mennessä.

Muualla kuin JAMKissa opinnot suorittaneiden on tullut toimittaa lopullinen opintosuoristusote 31.5.2021 klo 15 mennessä. 

Mikäli sinut on hyväksytty YAMK-tutkintoon, toimita todistuskopiot!

Toimita kopiot korkeakoulututkinto- ja työtodistuksistasi (väh. 24 kuukautta alan työkokemusta korkeakoulututkinnon jälkeen) JAMKin opiskelijapalveluihin 16.7.2021 klo 15.00 mennessä turvasähköpostilla menemällä selaimella osoitteeseen: https://securemail.jamk.fi. Mikäli olet liittänyt todistukset jo hakulomakkeelle, ei sinun tarvitse enää uudelleen toimittaa todistuskopioita.

Sähköpostiosoite: opiskelijapalvelut@jamk.fi
Lisää viestiin otsikko: Todistuskopiot/tutkinto-ohjelma (esimerkiksi Todistuskopiot/Tradenomi YAMK)

YAMK-ohjelmissa haussa vaadittava opintopistemäärä on 20 tai 30 op tutkinto-ohjelmasta riippuen.

4 Käyttäjätunnus, ilmoittautuminen opintojaksoille ja suoritettujen opintojen siirtäminen

Tutkinto-opiskelijan opiskeluoikeutesi alkaa lukukauden alussa (1.8. alkaen).

Mikäli olet suorittanut avoimen AMKin opinnot JAMKissa ja sinulla on aktiivisena oleva opiskeluoikeus, käyttäjätunnuksesi ei vaihdu. Uusi käyttäjätunnus muodostuu, mikäli käyttäjätunnuksesi on ehtinyt sulkeutua. Lisätietoa useamman opiskeluoikeuden näkymisestä Pepissä löydät Pepin ohjeista.

Mikäli sinulla ei ole voimassa olevaa JAMKin käyttäjätunnusta, lue JAMKin verkon käyttösäännöt ja Vetuma-ohje käyttäjätunnuksen hakemisesta. Vetuma-palvelu toimii pankkitunnuksilla. Jos sinulla ei ole pankkitunnuksia, ota yhteys opiskelijapalveluihin. Voit hakea uuden käyttäjätunnuksesi sekä asettaa uuden salasanan, kun olet saanut sähköpostiisi viestin, jossa kerrotaan, että opiskelupaikkasi on rekisteröity tai että tunnus on haettavissa Vetumasta.

Käyttäjätunnuksen tarvitset päästäksesi Elmo-opiskelijaintraan. Siellä on uuden opiskelijan sivusto, josta löydät tarkempaa tietoa opintojen aloittamisesta.  Lisätietoa opintojaksoilmoittautumisista saat omalta opettajatutoriltasi.

Jyväskylän ammattikorkeakoulun avoimessa AMKissa suoritetut tutkintoon soveltuvat opinnot siirretään opiskelijapalveluiden toimesta uuteen opintorekisteriin opintojen alkaessa. Mikäli olet suorittanut opintoja muissa korkeakouluissa, keskustele hyväksiluvuista oman opettajatutorisi kanssa.

JAMKin palveluita ja muuta informaatiota

JAMK tutuksi - opiskelijan palvelut

Voit katsoa videon myös täältä »

Maksuttomat sovellukset opiskelijalle

O365

JAMKin opiskelijana saat O365-palvelun kautta sovellukset (Word, Excel, PowerPoint) maksutta käyttöösi opintojen ajaksi omalle kotikoneellesi. Miten - katso ohje Helpdeskistä.

Tuudo

Tuudo on mobiilisovellus, joka kokoaa opiskelijoiden  käytetyimmät palvelut opintoihin ja opiskelun arkeen liittyen. Sovelluksen voit ladata GooglePlay - ja AppStore -verkkokaupoista.

Duuni Keski-Suomi

Duuni Keski-Suomi on opiskelijoille ja työnantajille suunnattu helppokäyttöinen ja reaaliaikainen rekrytointipalvelu. Opiskelija tekee palveluun oman profiilin, jonka avulla voi hakea työ- ja harjoittelupaikkoihin. Katso ohjeet Elmosta (vaatii kirjautumisen). Palvelu toimii Tiitus Students -mobiiliapissa, jonka löydät verkkokaupoista.

Muita hyödyllisiä työvälineitä

Tutustu jo nyt myös muihin opiskelijan monipuolisiin työvälineisiin ohjeineen. Täältä löydät oppijan työkalut, mm. verkko-opintoihin mainioita vinkkejä: Oppimista tukevat työkalut ja ohjeet.