Avoimen AMKin väylän kautta aloittavalle opiskelijalle, suomenkieliset AMK- ja YAMK -tutkinnot

Tervetuloa aloittamaan tutkinto-opinnot! Tällä sivulla ovat ohjeet opiskelupaikan vastaanottoon ja ilmoittautumiseen. Etene ohjeiden mukaan. Kiinnitäthän huomiota annettuihin määräpäiviin, niitä noudattamalla varmistat opiskelupaikkasi.

1 Opiskelupaikan vastaanottaminen

Ota opiskelupaikka vastaan  Opintopolku.fi -palvelussa 22.7.2020 klo 15.00 mennessä. Jos tulet valituksi varasijalta, noudata erikseen saamaasi aikataulua. HUOM! Päivämäärä on muuttunut aiemmin ilmoitetusta.

Opintopolku. fi toimii pankkitunnuksilla. Jos sinulla ei ole pankkitunnuksia, ota viipymättä yhteyttä opiskelijapalveluihin. Huomioi myös tällöin, että opiskelupaikka täytyy vahvistaa 22.7.2020 klo 15.00 mennessä. Jos sinulla on ongelmia Opintopolkuun kirjautumisessa, otathan heti yhteyttä!

Huomaathan, että yhden korkeakoulupaikan säännös estää sinua ottamasta useita opiskelupaikkoja vastaan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta. Jos siis olet hakenut myös yhteishaussa ja haluat ottaa mahdollisesti yhteishaun kautta tarjottavan paikan vastaan, sinun kannattaa odottaa paikan vastaanottamisen kanssa, kunnes kaikkien hakujen tulokset ovat selvillä ja voit valita minkä paikan otat vastaan.

2 Läsnä- tai poissaoloilmoittautuminen

Opiskelupaikan varmistamisen jälkeen ilmoittaudu Opintopolku.fi -palvelussa läsnäolevaksi opiskelijaksi viimeistään 22.7.2020 klo 15.00.

Voit myös ilmoittautua poissaolevaksi opiskelijaksi perustellusta syystä. Mahdollinen poissaolodokumentti (armeija, raskaus, oma sairaus) on toimitettava 22.7. klo 15.00 mennessä. Lisätietoa poissaolo-oikeudesta löydät opinto-oppaastamme.

3 Hakutietojen tarkistaminen

JAMK tarkistaa opintopisteet suoraan ASIO-opintotietorekisteristä

Jos olet suorittanut avoimen AMKin opintosi JAMKissa, tarkistamme avoimen AMKin opintopistemäärän suoraan opintosuoritusrekisteristä. Opintosuoritusotteella tulee näkyä 55 op tutkinto-ohjelmaan soveltuvia avoimen AMKin opintoja viimeistään 20.6.2020 mennessä.

Muualla kuin JAMKissa opinnot suorittaneiden tulee suorittaa opinnot 31.5. mennessä, ja myös toimittaa lopullinen opintosuoristusote 31.5.2020 klo 15 mennessä. 

Mikäli sinut on hyväksytty YAMK-tutkintoon, toimita todistuskopiot!

Toimita kopiot korkeakoulututkinto- ja työtodistuksistasi (väh. 24 kuukautta alan työkokemusta korkeakoulututkinnon jälkeen) JAMKin opiskelijapalveluihin 22.7.2020 klo 15.00 mennessä turvasähköpostilla menemällä selaimella osoitteeseen: https://securemail.jamk.fi

Sähköpostiosoite: opiskelijapalvelut@jamk.fi
Lisää viestiin otsikko: Todistuskopiot/tutkinto-ohjelma (esimerkiksi Todistuskopiot/Tradenomi YAMK)

Esitä alkuperäiset todistukset opiskelijapalveluissa ennen opintojen alkua tai viimeistään opintojen aloitusviikolla.

YAMK-ohjelmissa haussa vaadittava opintopistemäärä on 20 tai 30 op tutkinto-ohjelmasta riippuen.

4 Käyttäjätunnus, ilmoittautuminen opintojaksoille ja suoritettujen opintojen siirtäminen

Saat uuden käyttäjätunnuksen (=opiskelijanumero), koska statuksesi muuttuu avoimen AMKin opiskelijasta tutkinto-opiskelijaksi. Tutkinto-opiskelijan status alkaa lukukauden alussa (1.8. alkaen). 

Lue JAMKin verkon käyttösäännöt ja Vetuma-ohje käyttäjätunnuksen hakemisesta. Vetuma-palvelu toimii pankkitunnuksilla. Jos sinulla ei ole pankkitunnuksia, ota yhteys opiskelijapalveluihin. Huomaathan, että avoimen AMKin käyttäjätunnuksella et pääse ilmoittautumaan tutkinto-opiskelijoiden opintojaksoille. Voit hakea uuden käyttäjätunnuksesi sekä asettaa uuden salasanan, kun olet saanut sähköpostiisi viestin, että tunnus on haettavissa Vetumasta.

Käyttäjätunnuksen tarvitset päästäksesi Elmo-opiskelijaintraan. Siellä on uuden opiskelijan sivusto, josta löydät tarkempaa tietoa opintojen aloittamisesta.  Lisätietoa opintojaksoilmoittautumisista saat omalta opettajatutoriltasi.

Jyväskylän ammattikorkeakoulun avoimessa AMKissa suoritetut tutkintoon soveltuvat opinnot siirretään opiskelijapalveluiden toimesta uuteen opintorekisteriin opintojen alkaessa. Mikäli olet suorittanut opintoja muissa korkeakouluissa, keskustele hyväksiluvuista oman opettajatutorisi kanssa.

JAMKin palveluita ja muuta informaatiota

JAMK tutuksi - opiskelijan palvelut

Voit katsoa videon myös täältä »