jamk.fi

Avoimen AMKin väylän kautta aloittavalle opiskelijalle, suomenkieliset AMK- ja YAMK -tutkinnot

Tervetuloa aloittamaan tutkinto-opinnot! Tällä sivulla ovat ohjeet opiskelupaikan vastaanottoon ja ilmoittautumiseen. Etene ohjeiden mukaan. Kiinnitäthän huomiota annettuihin määräpäiviin, niitä noudattamalla varmistat opiskelupaikkasi.

1 Opiskelupaikan vastaanottaminen

Ota opiskelupaikka vastaan  Opintopolku.fi -palvelussa tiistaihin 11.12.2018 klo 15.00 mennessä. Jos tulet valituksi varasijalta, noudata erikseen saamaasi aikataulua.

Opintopolku. fi toimii pankkitunnuksilla. Jos sinulla ei ole pankkitunnuksia, ota viipymättä yhteyttä opiskelijapalveluihin. Huomioi myös tällöin, että opiskelupaikka täytyy vahvistaa 11.12.2018 klo 15.00 mennessä. Jos sinulla on ongelmia Opintopolkuun kirjautumisessa, otathan heti yhteyttä!

Huomaathan, että yhden korkeakoulupaikan säännös estää sinua ottamasta useita opiskelupaikkoja vastaan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta. Jos siis olet hakenut myös yhteishaussa ja haluat ottaa mahdollisesti yhteishaun kautta tarjottavan paikan vastaan, sinun kannattaa odottaa paikan vastaanottamisen kanssa 29.11. asti, jotta kaikkien hakujen tulokset ovat selvillä ja voit valita minkä paikan otat vastaan.

2 Läsnä- tai poissaoloilmoittautuminen

Opiskelupaikan varmistamisen jälkeen ilmoittaudu Opintopolku.fi -palvelussa läsnäolevaksi opiskelijaksi viimeistään tiistaina 11.12.2018 klo 15.00.

Voit myös ilmoittautua poissaolevaksi opiskelijaksi perustellusta syystä. Mahdollinen poissaolodokumentti (armeija, raskaus, oma sairaus) on toimitettava 11.12. klo 15.00 mennessä. Lisätietoa poissaolo-oikeudesta löydät opinto-oppaastamme.

3 Hakutietojen tarkistaminen

JAMK tarkistaa opintopisteet suoraan ASIO-opintotietorekisteristä

Opintosuoritusotteella (ASIO) tulee näkyä 55 op * tutkinto-ohjelmaan soveltuvia avoimen AMKin opintoja viimeistään 20.12.2018 mennessä. Jos tiedät jo nyt, että et saa opintoja suoritettua takarajaan mennessä, ilmoita siitä meille mahdollisimman pian (hakijapalvelut@jamk.fi).

Opiskelijavalinta on ehdollinen siihen saakka, kunnes opintosuoritusote (55 op) on tarkistettu. Korkeakoulu purkaa opiskelijavalintapäätöksen, mikäli opintosuoritusotteella ei näy riittävää määrää tutkintoon soveltuvia opintoja viimeistään 20.12.2018 tai mikäli hakija on antanut hakiessaan virheellisiä tietoja.

Mikäli et ole suorittanut avoimen AMKin opintojasi JAMKissa, toimita lopullinen opintosuoritusote JAMKin hakijapalveluihin 20.12.2018 mennessä. Huomaathan, että sosiaali- ja terveysalalla sekä liiketalouden tutkinto-ohjelmassa vaatimuksena on, että opintojen tulee olla suoritettu JAMKin avoimessa AMKissa.

* Huomaa lisävaatimukset! Kaikilla avoimen AMKin väylän kautta AMK-tutkintoon hyväksytyillä tulee olla väh. 3 op pakollisia kieliopintoja (ruotsi/englanti), lisäksi tekniikan alalle haettaessa väh. 5 op matematiikan opintoja opintosuoritusotteella 20.12.2018.

Mikäli sinut on hyväksytty YAMK-tutkintoon, toimita todistuskopiot!

Toimita kopiot korkeakoulututkinto- ja työtodistuksistasi (väh. 36 kuukautta alan työkokemusta korkeakoulututkinnon jälkeen) JAMKin opiskelijapalveluihin 11.12.2018 klo 15.00 mennessä.
Esitä alkuperäiset todistukset opiskelijapalveluissa ennen opintojen alkua tai viimeistään opintojen aloitusviikolla.

YAMK-ohjelmissa haussa vaadittava opintopistemäärä on 20 tai 30 op tutkinto-ohjelmasta riippuen.

4 Käyttäjätunnus, ilmoittautuminen opintojaksoille ja suoritettujen opintojen siirtäminen

Saat uuden käyttäjätunnuksen (=opiskelijanumero), koska statuksesi muuttuu avoimen AMKin opiskelijasta tutkinto-opiskelijaksi. Tutkinto-opiskelijan status alkaa lukukauden alussa (1.1. alkaen). 

Lue JAMKin verkon käyttösäännöt ja Vetuma-ohje käyttäjätunnuksen hakemisesta. Vetuma-palvelu toimii pankkitunnuksilla. Jos sinulla ei ole pankkitunnuksia, ota yhteys opiskelijapalveluihin. Huomaathan, että avoimen AMKin käyttäjätunnuksella et pääse ilmoittautumaan tutkinto-opiskelijoiden opintojaksoille.

Käyttäjätunnuksen tarvitset päästäksesi Elmo-opiskelijaintraan. Siellä on uuden opiskelijan sivusto, josta löydät tarkempaa tietoa opintojen aloittamisesta.  Lisätietoa opintojaksoilmoittautumisista saat omalta opettajatutoriltasi.

Jyväskylän ammattikorkeakoulun avoimessa AMKissa suoritetut tutkintoon soveltuvat opinnot siirretään opiskelijapalveluiden toimesta uuteen opintorekisteriin opintojen alkaessa. Mikäli olet suorittanut opintoja muissa korkeakouluissa, keskustele hyväksiluvuista oman opettajatutorisi kanssa.

Suomenkielisten tutkinto-ohjelmien opetussuunnitelmat

Opetussuunnitelma koostuu opetussuunnitelmien perusteista, tutkinto-ohjelman omasta kuvauksesta sekä opintojen rakenteesta.

Ilmoittautuminen ja opiskeluoikeus

Sinun tulee ilmoittautua läsnä- tai poissaolevaksi lukukausittain. Ilmoittaudu myös opintojaksoille, jotka aiot suorittaa. Jos opiskeluoikeusaikasi päättyy, voit hakea harkinnanvaraista lisäaikaa opintojesi läpiviemiseksi.

Opiskelijapalvelut

Opiskelijapalvelut auttavat sinua mm. ilmoittautumisiin, opiskeluoikeuteen, opintotukeen ja opintojen yleiseen sujuvuuteen sekä valmistumiseen liittyvissä asioissa.

Hyväksilukeminen

Hyväksilukeminen tarkoittaa esimerkiksi muissa opinnoissa, harjoitteluissa, työkokemuksissa tai harrastuksissa hankitun, opintojen osaamistavoitteita vastaavan osaamisen tunnistamista ja hyväksymistä osaksi suoritettavaa tutkintoa.

Opiskelijoiden kansainvälinen JAMK

Kiinnostaako kansainvälistymisen mahdollisuudet opinnoissa? Lue lisää mm. vaihto-opiskelusta, harjoittelusta ulkomailla, kansainvälisistä kaksoistutkinnoista sekä kotikansainvälistymisestä!