jamk.fi

Liikunta ja vapaa-aika

JAMKOn tarjoamat vapaa-ajanpalvelut

Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijakunta JAMKO tarjoaa sinulle monipuolista vapaa-ajan toimintaa ja tukea opiskelijaelämäsi varrella. Voit osallistua tapahtumiin, joita on aina liikuntatapahtumista ja ulkoilupäivistä rentoihin illanviettoihin ja suuriin opiskelijariehoihin. Monissa tapahtumissa on kansainvälistä twistiä. JAMKO järjestää myös kulttuurimenoja sekä matkoja mm. Lappiin. Rajakadulla voit nauttia välipaloja ja makeita herkkuja opiskelijakunnan kahvilassa JAMKO Caféssa.

JAMKOn kuntosalilla opiskelijakunnan jäsenet hikoilevat ilmaiseksi. JAMKO järjestää myös liikunnallisia tapahtumia ja neuvottelee etuja erilaisista liikuntapalveluista. Laajemmin liikuntapalveluita opiskelijoille tarjoaa Jyväskylän korkeakoululiikunta.

Tutustu tarkemmin JAMKOn palveluihin

Jyväskylän korkeakoululiikunta

Jyväskylän Korkeakoululiikunta tarjoaa liikuntapalveluja Jyväskylän seudun korkeakoulujen opiskelijoille ja henkilökunnalle. Valittavanasi on viikoittain 60 ryhmäliikuntatuntia, 40 eri lajin palloiluvuoroa sekä liikuntatapahtumia. Lisäksi pääset käyttämään kuntosaleja. Saat palvelut käyttöösi edullisella liikuntatarralla! Klikkaa itsesi sivuillemme ja tutustu tarjontaan.

Korkeakoululiikunnan www-sivut

Jyväskylän palvelut

Jyväskylä tarjoaa monenlaisia vaihtoehtoja vapaa-ajanviettoon ja liikuntaan. Jyväskylässä voit harrastaa muun muassa elokuvia, teatteria, konsertteja, museoita, taidenäyttelyitä ja järjestötoimintaa. Kaupungin Kulttuuri-osioon on koottu kattavasti tietoa kulttuuririennoista ja sivulta löytyvien kulttuurihakemistojen avulla voit etsiä itseäsi kiinnostavia kulttuuripalveluita.

Jyväskylän kansalaisopisto ja Jyvälän kansalaisopisto tarjoavat erilaisia lyhyitä, vapaa-ajalla suoritettavia kursseja.

Vesiliikuntakeskus AaltoAlvarissa voit harrastaa vesiliikuntaa sekä käydä kuntosalilla ja jumpassa. Kuokkalan Graniitissa on mahdollisuudet muun muassa palloiluun, jumppaan, voimailuun ja ammuntaan. Hipposhallissa voit harrastaa yleisurheilua ja palloilua sekä harjoitus- ja kilpajäähalleissa jääkiekkoa. Monitoimitalossa on monipuoliset mahdollisuudet esimerkiksi erilaisten palloilulajien harrastamiselle.

Jyväskylässä liikuntapalveluita tarjoavat myös yksityiset liikuntakeskukset Hutunki Vaajakoskella ja Buugi Killerillä.

Sisäliikuntapaikkojen lisäksi Jyväskylässä on useita liikuntapuistoja ja ulkoilualueita, joissa voit pelata jalkapalloa ja koripalloa, luistella, hiihtää ja pelata jääpalloa. Laajavuoren Laajis on suosittu ulkonaliikkumispaikka Jyväskylässä. Alueella toimivat mm. seikkailupuisto, hiihtokeskus sekä kylpylä.

Jyväskylän seudulla on satoja kilometrejä retkeilyreittejä, kuntoratoja ja valaistuja reittejä. Jyväskylän opaskartta näyttää kaupungin alueen ulkoilureittejä. Kaupungin puistoissa ja Jyväsjärven rantaraitilla voit liikkua ja nauttia ulkoilmasta. Ulkoilun lisäksi Jyväskylän seudulla voit harrastaa muun muassa golfia, laskettelua, keilailua, mikroautoilua ja ratsastusta. Jyväskylän sijainti Päijänteen rannalla takaa hyvät vesiliikenneyhteydet ja mahdollisuudet harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja, kuten avantouintia, kalastusta ja melontaa. Kesäisin myös Tuomiojärvenranta on suosittu uinti- ja pelipaikka. Voit käydä siellä pelaamassa hyvin hoidettujen uimarantojen läheisyydessä beach volleyta.

Jyväskylän seutu on seitsemän kunnan matkailualue, jossa riittää nähtävää ja koettavaa. Tapahtumakalenteriin on koottu eri paikkakuntien ajankohtaisia tapahtumia.

Lue lisää Jyväskylän liikunta- ja vapaa-ajan palveluista

Palvelut Saarijärvellä

Saarijärvi lähiseutuineen tarjoaa liikkujille laskettelua, hiihtoa, yleisurheilua, uintia, jumppaa ja paljon muuta.

Saarijärven ajankohtaiset tapahtumat on listattu tapahtumakalenteriin. Kulttuurista ja muista vapaa-ajanviettomahdollisuuksista kerrotaan Saarijärven www-sivuilla.

Keski-Suomi tarjoaa

Keski-Suomessa (Keski-Suomi.net) on mukava matkustaa ja nauttia luonnosta sekä erilaisista elämyksistä. Keski-Suomesta on myös helppo lähteä matkalle muualle Suomeen Jyväskylän seudun hyviä liikenneyhteyksiä hyödyntäen.